(INNSENDT) Grande Drilltropp har vært med på Nations Cup og verdensmesterskap i Majorettes (drill) som arrangeres for første gang noen sinne. Dette skjer på samme arena som Eurovision Song Contest ble arrangert tidligere i år, i M&S Bank Arena i Liverpool, byens gigantiske kulturhus som åpnet dørene i 2008 da Liverpool var europeisk kulturhovedstad.

Begivenheten inkluderte 21 land fra hele verden med utøvere fra både sportsdrill og korpsdrill.

Etter å ha kvalifisert seg videre fra kvalifiseringskonkurransen i Ålesund før jul deltok Grande-drillerne Elida Myrvang Olsen og Tilia Johansen i klassen Twirl duet på Nations Cup i Liverpool. Det samme gjorde duettparet Silje Olsen Steina og Ingeborg Øyhus Svendsen. I klassen Traditional Majorettes Corps Senior deltok 10 drillere fra Grande-troppen på VM etter kvalifiseringskonkurranse i Haugesund tidligere i år.

Cirka 100 utøvere pluss ledere og supportere stilte opp i England i delegasjonen fra Norge.

Ti år med planlegging

Det har vært ti år med planlegging for den internasjonale komitéen fra begynnelsen av denne reisen og til nå.

– Vi er så takknemlige for å ha det privilegium å jobbe med et flott team av mennesker i hovedkomitéen for å gjøre Nations Cup og VM til en realitet. De er smarte, innovative og lidenskapelige som virkelig bryr seg om drillutøverne, sier en stolt og rørt president Sandi Wiemers.

Sommerfugler i magen

Utøverne fra Grande Drilltropp ga tydelig uttrykk for hvordan det var å delta på dette store arrangementet.

– Dette er veldig stort og annerledes, og en fin opplevelse. Mesterskapet er mer strukturert og har mere regler enn det vi vanligvis er vant til. Det er mye større enn alt det andre vi har vært med på, med et stort publikum og 2300 utøvere, sier Elida og Tilia ivrig.

Utøverne har utallige timer med trening bak seg, og før opptreden fikk vi reaksjoner fra to veteraner i troppen.

– Det er stort å være her, og vi er selvsagt spente med sommerfugler i magen, men når det først er din tur er det bare å «gjøre det», sa Silje og Ingeborg før de skulle i ilden.

Tid til Beatles, Anfield og Titanic

Blant de mest kjente bysbarn er medlemmene av bandet The Beatles, og Grande-utøverne tok seg selvsagt tid til et museumsbesøk for å hilse på dem. Storstua Anfield Stadium likeså, i byen som huser store fotballag som Liverpool og Everton og hvor også rederiet for Titanic kommer fra.

Til EM senere i høst

Etter NM i juni kvalifiserte Grande drilltropp seg til EM i Majorettes. Opplevelsen av å delta og å se andres prestasjoner i konkurransene i Liverpool motiverer drillerne til å stå på og satse mot de neste mesterskapene.

Det skjer mye i drilltroppen hele året, og det er ingen unntak til høsten heller. Drilltroppen runder forøvrig 40 år i oktober.

Allerede i oktober reiser troppen fra Grande til Plovdiv i Bulgaria med sin delegasjon med drillere og representerer Norge i Europamesterskapet i Majorettes (drill).

– Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til. Kvalifisering til Nations Cup, VM og EM samme år er veldig stort, sier hovedinstruktør Angelica Vesterås Vangen.

– Dette har vært en opplevelse å ha vært med på og gir ekstra motivasjon for videre trening fremover for hele drilltroppen. Vi starter snart opp igjen for fullt med trening for alle etter sommerferien og inntak av nye drillere. Dagene i Liverpool har gitt nyttig erfaring som vi tar med oss inn i arbeidet med planlegging og målsetning fremover. Dette er veldig nyttig for de som skal delta på EM i Majorettes i oktober, men ikke minst også for arbeidet videre med de yngste i Grande Drilltropp som kanskje også en dag kan få oppleve gleden av deltakelse i internasjonale konkurranser, sier Vangen.

Gode ambassadører for Gjøvik

Ingenting lar seg gjøre uten stå-på-vilje og ekstra penger. Grande drilltropp er et godt eksempel på at dersom man tar i et ekstra tak, så lykkes man.

– Vi vil takke våre sponsorer og støttespillere for all deres hjelp og støtte til å la oss delta på disse mesterskapene. Gjøvik kommune også. Dette muliggjør deltakelse på spektakulære arenaer for Grande Drilltropp. Det styrker det gode samholdet vi har, og gir minner for livet. Ikke minst er de gode ambassadører for Gjøvik med sine mange deltakelser i inn- og utland, avslutter styreleder Elin Bergum Libakken.