– Vi har søkt om midler fra Oppland fylkeskommune og håper på positivt svar, sier Mette Stenersen, markedskoordinator ved Gjøvikregionen Hadeland Ringerike reiseliv. Destinasjonsselskapet drifter fra før av Turistinformasjonen på Gjøvik og på Hadeland Glassverk. Nå ønsker de altså å etablere et tredje turistkontor på Granavollen, – også kalt Norges Toscana.

Pågangen øker

– Det er absolutt behov for et turistkontor på stedet, sier Stenersen. Søsterkirkene på Granavollen er attraktive turistmål. Da Glasslåven Kunstsenter åpnet på Granavollen i april i fjor, økte interessen for stedet ytterligere, påpeker Stenersen. Glasslåven består av en fredet låve som er ombygget til glasshytte, 14 verksteder for profesjonelle kunstnere og kunsthåndverkere, en stor sal for scenekunst og utstillinger, samt et kunstutsalg.

– Granavollen Gjæstgiveri ble dessuten totalrenovert omtrent på samme tid. Hotellet, som bare ligger et steinkast fra de gamle steinkirkene, er nå åpent hele sommeren med kafé, restaurant og selskapslokaler. Alt dette og mere til, bidrar til en stadig økning av turisttrafikken på Granavollen. Vi har et tett og nært samarbeid med Pilegrimssenter Granavollen og Hadeland folkemuseum, og ønsker å ha felles kontor med dem, framholder Stenersen.

Helgeåpne turistkontorer

I år som i fjor, vil turistkontorene i regionen ha helgeåpent fra 24. juni til 20. juni. Turistinformasjonen på Gjøvik turistkontor holder åpent alle hverdager og lørdager, mens turistinformasjonen på Hadeland Glassverk har åpent hele uka, inkludert lørdager og søndager. 

– Vi går en travel, men morsom sesong i møte, sier markedskoordinatoren og viser fram en helt ny bil hun har fått låne fra Bertel O. Steen Gjøvik. Bilen, som er dekorert med sponsorreklame, skal blant annet brukes til å reise rundt og dele ut et ferskt reiselivsmagasin.

Spennende arrangementer

– Jeg håper folk stiller opp på de mange spennende arrangementene som skjer i sommer, sier hun, og nevner i fleng Urbane totninger, Hakkebakkeskogen i Bassengparken og Sommerslagere på Gjøvik gård. Til helgen er det dessuten klart for bygdefestivalen «Tid for tømmer» i Søndre Land. Videre blir det arrangert mange gratiskonserter i sommer, både på Gjøvik gård, Raufoss gård og Hadeland Glassverk, i tillegg til Morrastund på Peder Balke-senteret på Kapp.

NRKs sommertog

NRK har vekket internasjonal oppsikt med sine sakte-TV-prosjekter. I år satser tv-kanalen på togturer til 40 byer i Norge, med sommeråpent på kveldstid. Etter fjorårets suksess med Skibladner minutt for minutt, har Gjøvikregionen Hadeland Ringerike reiseliv fått jobben med å være prosjektledere for alle NRKs sommertog.

– Vi håper det blir skikkelig folkefest og god stemning der toget stopper, inkludert Gran 25. juli og Jevnaker 26. juli, konkluderer Mette Stenersen.