Gå til sidens hovedinnhold

Grafikk og smykker ved Galleri Fjordheim

Utstillingsåpning i strålende solskinn

Innsendt

Lørdag 27. Juni åpnet kultursjef Anna Thorud Hammer årets sommerutstilling ved Galleri Fjordheim. I strålende sol og med mange glade kunstnere og kunstinteresserte tilstede. Galleri Fjordheim ved Mjøsbrua hadde fylt utstillingslokalene med grafikk og smykker. I Lisesalen viser Lillehammerkunstneren Cecilie Nygren grafikk. Hennes tresnitt viser engasjement for for naturen, for moder jord i forhold til oss mennesker.

Flere av norges fremste smykkekunstnere deltar på årets smykkeutstilling i Antonsalen. Med vår lokale Liv Blåvarp i spissen. Hennes tresmykker er unike og viser en kreativitet og håndverksmessig kvalitet i verdensklasse.

Det er ikke ofte vi har anledning til å se hennes fantastiske smykker, så her bør regionens befolkning kjenne sin besøkelsestid. Men Liv Blåvarp mønstrer ikke alene, Med seg har hun Toril Bjorg, Torill Vrålstad, Lise Schønberg, Bodil Buchacz, Magnhild Rølvåg og Esther Helén Slagsvold.

Toril Bjorg, Oslo/Gran, viser sølvsmykker, det gjør også Magnhild Rølvåg, Trøndelag, som bl.a. viser fram sitt mesterstykke, Lise Schønberg, Kristiansand, viser smykker i sølv og emalje. Hennes husrekke eller enkeltstående hus som anheng eller armbånd.

Esther Helén Slagsvold viser smykker for den store festen. Det gjør også Torill Vrålstad som kunne fortelle at det tok et halvt år å lage et av henne smykker. Bodil Buchacz fra Ringsaker lager smykker av husholdningsavfall, av løkstrømpa, av fatet salaten ligger på mv. I likhet med Cecilie Nygrens bilder viser Bodils smykker et engasjement for all unødvendig plast vi omgir oss med, et fokus på naturen.

Dette er smykker av stor kvalitet, skapt av meget dyktige kunstnere.

Dette er en utstilling som bare MÅ SES. Galleri Fjordheim har åpent hver helg. Daglig leder Mona Julie Skogen ønsker alle velkommen og sier også ifra at Galleriet i tillegg til helgene er åpent etter avtale. Skulle ønske seg et bad, er Mjøsa nærmeste nabo.

Kommentarer til denne saken