Google har blokkert alle annonsene til Resett

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Annonsene hos nettavisen Resett skal ha blitt blokkert.

DEL

Siden forrige uke har opplevd å bli svartelistet av flere annonsører. Bakgrunnen skal være en organisert kampanje der flere politikere og Twitter-brukere har kontaktet selskaper som annonserer på siden, og uttrykt misnøye med dette.

Tirsdag ettermiddag bekrefter redaktør Helge Lurås i Resett overfor DN at alle annonser nå i løpet av de siste timene har forsvunnet fra nettavisen.

Mange medieoppslag

Resett får annonsene sine gjennom Googles plattform, Adsense, og i en e-post fra Adense, som DN har fått tilgang til skriver selskapet at annonsekontoen til Resett er deaktivert som følge av brudd på deres vilkår, gjennom oppfordring til å trykke på annonser. Resett publiserte 7. april en sak der de oppfordrer leserne til å klikke på annonser, noe som sjenerer inntekter til annonsørene.

Lurås sier til DN at han antar annonsenes forsvinning har sammenheng med medieoppslagene de siste dagene, og at de nå forsøker å få kontakt med Adsense.

– Vi har ikke fått rede på hva som har skjedd. Vi forsøker å få kontakt med Adsense, sier Lurås.

Sulland tok selvkritikk

Gjøvik-baserte Sulland Gruppen var blant selskapene som trakk sine annonser fra nettstedet og satte Resett på en såkalt fy-liste.

Det førte til trusler om boikott.

– Vi skulle ikke ha brukt ordene «rasisme» og «hetskampanjer», har toppsjefene Arild Sulland og Svein Arild Johnsgård i Sulland Gruppen tidligere uttalt til Oppland Arbeiderblad.

De tar selvkritikk for hvordan et av Norges største bilkonsern sa fra om at de ikke lenger ville annonsere i Resett.

Det omdiskuterte nettstedet anklages for å drive hetskampanjer, rasisme og proklamere samfunnsnedbrytende ytre høyre-retorikk.

Selskapet ønsker ikke å annonsere på nettsteder med politisk innhold som kan vekke konflikt.

– Sulland Gruppen er et politisk nøytralt konsern og vi ønsker alle kunder velkomne, sier de.

Også hotellkjeden Nordic Choice, strømselskapet NorgesEnergi og interiørkjeden Jysk kuttet annonse-kronene til Resett – men uten å kritisere nettstedets innhold.

Jysk viste til at de ønsket å være politisk nøytrale.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken