Godt besøkt idédugnad for kulturutviklingen i Gjøvik

WORKSHOP: Som et ledd i arbeidet med kulturstrategien 2020 – 2030 og nytt kulturhus, inviterte Gjøvik kommune til idédugnad i Gjøvikhallen mandag.

WORKSHOP: Som et ledd i arbeidet med kulturstrategien 2020 – 2030 og nytt kulturhus, inviterte Gjøvik kommune til idédugnad i Gjøvikhallen mandag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rundt 50 møtte fram på idedugnaden for kulturlivet i Gjøvik den neste ti-årsperioden.

DEL

Som et ledd i arbeidet med kulturstrategien 2020 – 2030 og nytt kulturhus, inviterte Gjøvik kommune til Workshop, eller idédugnad, i Gjøvikhallen mandag.

Også planene om et nytt kulturhus var et av teamene som sto på dagsordenen denne kvelden.

Rundt 50 stykker møtte fram, med et godt spenn aldersmessig.

– Det er fint å se at snittalderen er såpass lav, smilte dugnadsleder Anne Marthe Zettervall.

Kultursjef Anna Thorud Hammer fortalte at dagen etter hun begynte i jobben i januar i år, fikk en telefon fra utvalgsleder for kultur Ola Gram Dæhlen (Ap). Han bestilte en kulturstrategi.

– Han var raskt ute, smilte kultursjefen.

Hun tok ham imidlertid på ordet og mandagens idémyldring var et ledd på veien til hvordan byen kan utvikle seg som kulturkommune.

Det var lagt opp til en god gammeldags idémyldring, med sine egne tanker tegnet ned, før den ble delt og diskutert med resten.

I tillegg til godt voksne profiler i kulturlivet i Gjøvik møtte mange unge opp for å si sin mening om hvordan Gjøvik best kan profilere seg som kulturby de kommende årene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags