Gå til sidens hovedinnhold

Godkjente ny bachelorutdanning i Gjøvik

Artikkelen er over 1 år gammel

Seks fylkeskommuner på Østlandet inkludert Oppland har gjennom etableringen av selskapet Høyere Yrkesfaglig Utdanning AS fått godkjent en bachelor i byggeplassledelse.

Mandag 8. juli kom nyheten om at NOKUT har godkjent Høyere Yrkesfaglig Utdanning AS sin søknad om å få etablere en bachelor i byggeplassledelse.

Denne utdanningen har lenge vært etterspurt av byggenæringen og vil bli godt forankret i bygg- og anleggsbransjen ved at praksis vil være en viktig del i studiet samtidig som yrkeserfaring vil være en viktig bakgrunn for dem som søker opptak til studiet. Interessen for studiet har vært stor både blant potensielle studenter og i bransjen. Dette har sammenheng med at det har manglet et slikt studium i universitets- og høyskolesektoren, skriver Fagskolen Innlandet på sin hjemmeside.

Les også

– Norge trenger flere fagarbeidere

Høyere Yrkesfaglig Utdanning AS (HYU) eies av seks fylkeskommuner på Østlandet, deriblant Oppland. Utdanningen vil foregå ved Campus Kallerud på Gjøvik og i nær tilknytning til Fagskolen Innlandet.

– Vi har i mange år jobbet med å løfte statusen til yrkesfagene. Det er derfor ekstra stas når landets første etablering av en bachelor innenfor yrkesfag skjer i Innlandet på Gjøvik, sier Anne Lise Fredlund som er SVs representant i fylkesutvalget.

Fylkesutvalget har nylig bevilget 7 millioner til oppstart av Bachelor i byggeplassledelse.

Kommentarer til denne saken