God start på Mush Synnfjell

FIN START: Jørgen Solheim fra Varde imponerte på første del av Mush Synnfjell.

FIN START: Jørgen Solheim fra Varde imponerte på første del av Mush Synnfjell. Foto:

Marit Beate Kasin, Jørgen Solheim og Guro Byfuglien ligger best an av de lokale hundeførerne etter første sjekkpunkt i Mush Synnfjell.

DEL

Mush Synnfjell startet lørdag formiddag. Etter drøye fem timer kom Claus Grennes i mål på første av de tre etappene i Torpa. Han var 11 minutter foran Elisabeth Edland på andreplass og 30 minutter foran Hans Petter Haugen på tredjeplass.

– Det har kommet en meter med snø og løypene er løse. Det førte til at førstemann brukte over fem timer i dag. Det er en times tid mer enn i fjor, sa Thomas Werner.

I GANG: Guro Byfuglien er i gang med Mush Synnfjell og ligger på 15. plass.

I GANG: Guro Byfuglien er i gang med Mush Synnfjell og ligger på 15. plass.

Den kjente hundekjøreren stiller ikke til start i Mush Synnfjell, men bidrar i arrangementet. Fire av hans hundespann er i aksjon med andre førere. Kona Guro Byfuglien kjører ett av parets spann. Hun ligger på 16. plass.

– Løpet er nok for kort for disse hundene. De er ikke vant med å gå så kort som dette, men det er fin treningshelg for dem, sa Werner.

Beste lokale lørdag ettermiddag er Marit Beate Kasin fra Valdres Trekkhundklubb på 10. plass. Bare to minutter bak ligger Jørgen Solheim fra Varde Trekkhundklubb. Han kjører et spann med Jan Kåre Heibergs hunder.

– Jørgen har kjørt veldig bra, og akkurat slik vi hadde planlagt. Jeg er imponert, sa Heiberg.

Klokken 21.00 starter neste etappe etter at hunder og førere har hvilt noen timer. Løpet avsluttes med innkomst søndag morgen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken