God framdrift på fylkesveg 247 i Hov – skal være ferdig til november

Artikkelen er over 1 år gammel

Arbeidet med å bygge ut fylkesveg 247 mellom grenda Skjeskroken og Hov i Søndre Land går etter planen. Fra 15. juli blir det stans i arbeidet i tre uker på grunn av ferie.

DEL

Arbeidet med å skifte stikkrenner og legge et tykt lag med frostsikring er ferdig på mer enn halve strekningen, og 1. november skal veien være ferdig. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Den siste strekningen som bygges ut mellom Hov og krysset med fylkesveg 33 ved Hasvolsætra er rundt 3 km lang. Vegen blir bygget helt opp på nytt for å gjøre den bedre rustet mot frost- og vannskader. Kjørebanen blir bredere, og på strekningen mellom Rådyrvegen og Nordbergvegen blir det fortau.

Vegen er stengt for gjennomkjøring ut anleggsperioden. Kun kjøring til og fra boligene i Skjeskroken er tillatt.

– I det siste har vi også hatt en lokal omkjøring ved Kristofferstuen i forbindelse med skifting av ei stikkrenne som måtte legges åtte meter ned i bakken, sier byggeleder Johannes Sletten i Statens vegvesen.

– Dette arbeidet har vært krevende, men det blir ferdig før helga. I ukene 29, 30 og 31 tar anleggsarbeiderne ferie, så da blir det stille på prosjektet.

Sletten forteller at entreprenøren, Dokka Entreprenør AS, skal sørge for at vegen i anleggsområdet blir framkommelig for lokaltrafikken i ferieukene. Det blir også lagt på salt for å begrense støving fra vegen. Etter ferien fortsetter arbeidet for fullt med å bygge de siste 700 meterne med frostsikring, og legge nytt bærelag på hele strekningen.

Oppland fylkeskommune har bevilget rundt 52 millioner kroner til prosjektet. Mens fylkesveg 247 er stengt, må gjennomgangstrafikken kjøre fylkesveg 33 og fylkesveg 34 om Svingvoll.

Artikkeltags