Boligstiftelsen skal ha egen leder

NYANSETTELSER:Gjøvik Boligstiftelse (GBS) skal ansette både egen daglig leder og en boligforvalter. Det opplyser Tom Søgård.

NYANSETTELSER:Gjøvik Boligstiftelse (GBS) skal ansette både egen daglig leder og en boligforvalter. Det opplyser Tom Søgård.

Artikkelen er over 2 år gammel

Gjøvik Boligstiftelse (GBS) skal ansette både egen daglig leder og en boligforvalter. Det går frem av anbudsdokumentene som stiftelsen fredag la ut på Doffin.

DEL

– Ja, det er riktig det, sier Tom Søgård, administrerende direktør i Gjøvik og omegn Boligbyggelag (GOBB) og innleid daglig leder i Boligstiftelsen.

– Vi har foreslått at de bør ansette en egen daglig leder direkte i sin egen organisasjon, sier Søgård.

Åtte årsverk

– Hovedårsaken er at stiftelsen har blitt såpass stor nå at det å ha en egen leder til å utvikle dette videre på heltid er viktig. Husk at vi snakker om en bedrift med en omsetning på cirka 90 millioner og med 8 årsverk i en driftsleder og vaktmestere. Det er ca. 1100 boliger som skal forvaltes og det er krevende. I tillegg har vi i GOBB vokst ganske mye de siste årene og vi er aktive på mange områder og i mange selskaper og derfor må også min tid prioriteres mer til det, sier Søgård.

GOBB har hatt forretningsførsel for stiftelsen en årrekke, nærmere 20 år.

– Til nyttår går denne 5 årsavtalen vi nå har ut og nå når stiftelsen skal ut på anbud igjen så er det naturlig at styret tenker i litt nye baner. Derfor skal de kjøpe færre tjenester enn i dag og i tillegg til en daglig leder skal de også ansette en egen boligforvalter, sier Søgård.

Ingen dramatikk

– Men de skal fortsatt kjøpe noen forvaltningstjenester og skal inngå en ny avtale med en partner på det med virkning fra 1 januar 2019. Om vi skal legge inn tilbud på det får vi vurdere opp imot andre virksomhetsområder vi må prioritere, men det kan tenkes at dette er siste året vi samarbeider med stiftelsen, sier Søgård, som understreker at det ikke er noe dramatikk i dette.

– Vi i GOBB er svært stolte av den jobben vi har gjort på denne delen av boligmarkedet i Gjøvik gjennom så mange år. Vi har hatt dyktige medarbeidere som kjenner stiftelsen, boligene og ikke minst mange av beboerne svært godt så det blir nok litt rart den dagen vi ikke skal ha noe mer med dette å gjøre. Det er jo vi som mer eller mindre har «bygget» og skapt den stiftelsen som er i dag og som gjennom de siste årene har hatt en god økonomisk utvikling, har god likviditet og som gjør at det har blitt brukt mange titalls millioner på nødvendig vedlikehold og mange skadeforebyggende tiltak til økt trygghet for dem som bor. Men det er en tid for alt, også for dette, sier Tom Søgård.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken