GOBB – digitalisering og omsetning av nye og brukte boliger

Av
DEL

MeningerDigitaliseringen går sin gang og flere (eldre/gamle) faller av lasset – veldig forståelig. Bedrifter og firma er så redde for ikke å framstå oppdatert, at de glemmer kundene de skal «serve».

Tar et eksempel med GOBB – Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, de har oppdatert sine nettsider, laget medlemskort som må «aktiveres» via nettsiden, for at det skal være gyldig til bruk i forretninger GOBB har rabattavtaler med. Tidligere var det enkelt å få rabatt; du viste medlemskortet i kassen, og rabatten ble trukket fra – ferdig. Nå må du først inn på nettsiden til GOBB, registrere deg, aktivere medlemskortet, og når du bruker det, blir en «bonus» registrert, deretter må du igjen inn på nettsiden for å sjekke hvor mye bonus du har fått!

Et firma som GOBB har mange eldre/gamle medlemmer og hvordan disse får aktivert kortet og benyttet seg av bonusordningen, skulle jeg likt å vite. Du må i tillegg ha en BBLiD, først da kan du gå inn på Min side, via Styreportalen … (puh). Dette skal ifølge GOBB; «gjøre det lettere for deg som medlem å holde oversikt over alt rundt ditt medlemskap i GOBB på en enkel og oversiktlig måte». Vel, vel.

På GOBBs nye nettside, er oversikten over hvilke borettslag som finnes i Gjøvik fjernet, også oversikt over ledige brukte boliger, det står kun hvilke boliger som er solgt og lagt ut for medlemmer med mulighet for forkjøpsrett, fokuset er på nybygde leiligheter og kommende prosjekt.

Tidligere hadde GOBB en fin side med oversikt over alle borettslagene i Gjøvik og Omegn, med bilder og adresser, slik at man som kjøper lett kunne ta en orienteringsrunde for å se. Nå er ingen nevnt, det henvises heller ikke til Partners Eiendomsmegling som samarbeider med GOBB om salg, om de har noen oversikt. Annonsene i avisen over ledige boliger sier heller ikke hvilke borettslag huset/leiligheten tilhører lenger. For folk som ønsker å flytte til Gjøvik og omegn, er dette en særdeles dårlig praksis – det naturlige ville da være å sjekke GOBB sine nettsider, for å se hvilke borettslag som finnes i byen, hvor de ligger i forhold til skoler, barnehager, sentrum, høgskole, Mjøsa og bilder som viser typen boliger i det enkelte borettslag. At denne informasjonen er fjernet er ingen oppdatering av nettsiden i mine øyne, da hadde det heller stått mer informasjon enn tidligere (slik som plantegninger).

Det er med andre ord gjort veldig vanskelig å finne ut hva som eksisterer av borettslag i den enkelte by i landet (antakelig etter mal fra NBBL – Norges Boligbyggelag som GOBB er en del av) og det er muligens en hensikt med det?

Størk Hansen hadde et innlegg i OA 9. oktober, her peker han nettopp på utviklingen av boligmarkedet, fra borettslagenes opprinnelse på 50-tallet og leiligheter med regulert pris, da det skulle være mulig for «hvermannsen» å skaffe seg et sted å bo – gjerne på én inntekt, fram til dagens frie markedspris. Vi snakker ikke lenger om sosial boligbygging (unntatt når det gjelder vanskeligstilte), i dag er det å tjene mest mulig penger for selger (og megler) et mål i seg selv, og for boligbyggelagenes nye prosjekt – ikke at alle skal ha et sted å bo.

De Eldres Boligklubb i Gjøvik er nettopp bygget etter prinsippet Størk Hansen nevner (Fredevika seniorboliger), det burde bli flere slike – det er leiligheter/rekkehus med fast salgspris, eventuelt noe tillegg for oppgraderinger, pluss justert konsumprisindeks, men ikke taksert etter markedspris/budgivning. En fast pris viser kjøper hva boligen koster (tildeles etter ansiennitet) og man får heller ikke igjen noe særlig mer når boligen selges, men konseptet ville gjøre det mulig for mange, unge som gamle, å eie sin andel.

Det er utrolig at man skal måtte bruke «hele livet» på å nedbetale et boliglån, for å ha tak over hodet, og like utrolig at ingen politiske partier har forslag på alternative måter å kjøpe/eie bolig på.

Men husk; skal du lete etter brukt borettslagsleilighet – på GOBB sine nettsider finner du ingen informasjon. Til eldre/gamle i borettslag som strever med «å logge seg inn» – tenker på dere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags