Det er ett år siden kommunen tok i bruk det nye omsorgssenteret, og det skal feires med Åpen Dag og ikke minst rockekonsert i bakgården på kvelden.

– Vi starter kl 13 med Åpen Dag med omvisninger, forteller driftskoordinator Ingeborg E. Andresen.

Det vil være guider som viser rundt, og i hver avdeling er det ansatte som forteller. Her får man se både tekniske rom, det toppmoderne søppelhåndteringssystem og hjemmesykepleien, arealer som publikum ikke får se så ofte.

– I tillegg går vi selvfølgelig innom noen avdelinger, og får se hvordan beboerne her har det. Ute vil det stå frivillige og grille pølser, og i gapahuken kan man få servert kaffe og kringle. I kantineområdet vil det være stands fra «Kunst for alle på Hovlitunet«, ulike fagorgansisasjoner og fremvisning av velferdsteknologi, sier Andresen.

Hovlitunet arrangerte Åpen dag høsten 2021, og da var det over 100 besøkende innom. De håper å få like stort oppmøte denne gangen.

– Og så gleder vi oss veldig til konsert, sier Ann Jorunn Odden, aktivitør på dagtilbud Hovli.

– KGB (Knut Grue Band) har stått på ønskelista vår i flere år, og endelig fikk vi det til å klaffe. Det har dessverre kommet på litt skader i den opprinnelige bandsammensetningen, men Knut har heldigvis mange musikervenner, og har på rekordtid trommet sammen band med ny sammensetning. Det setter vi veldig pris på. Konserten starter klokka 18.30 og er åpen for alle, så vi håper på fullt hus og stormende jubel, sier Odden.

0 Vi har bestilt fint vær, og vi på kjøkkenet holder åpen pub, forteller kokk Runa Jahren.

-Så det er ingen grunn til ikke å ta turen til Hovlitunet på torsdag, Velkommen!, sier Andresen.