Gå til sidens hovedinnhold

Gladmelding fra meteorologen: – Godvær i vente

Vår alles meteorolog Kristen Gislefoss melder om en fin helg i Vestoppland.

– Værutsiktene ser lovende ut til og med mandag. Det blir opphold og gode muligheter for sol, sier Gislefoss på sin karakteristiske sørlandsdialekt.

Han kan melde om rolige vindforhold i lavlandet og bris i fjellet.

– Det er gode muligheter godvær både på Gjøvik og i Valdres på fredag. Det kan bli over 20 grader enkelte steder, men temperaturen blir nok liggende på rundt 15-16 grader på dagen, sier han.

Nattefrost

Det er ingen tvil om at høsten er her. Det har vært nattefrost flere steder i Innlandet natt til torsdag. Selv om helgen blir mild og fin, kan det likevel bli kalde netter. Blir det lite vind og lite skyer, synker også temperaturen.

– Vær obs i fjellet, været varierer veldig på denne årstiden. Det kan være greit å vurdere om behov for vinterdekk, råder Gislefoss.

Kald uke

Over helgen kan vi se langt etter sol og varmt vær. Det blir noe lavere temperatur på mandag og det kan komme en del skyer. På nattestid kan det igjen bli kjølig om det blir klart og lite vind. Utover i uka synker temperaturen ytterligere. Vær forberedt på frost.

– Prognosene for resten av uka er for usikre til å si så mye om ennå, men det kommer mye ustabil luft og da kan bli regn fra tirsdag, sier meteorologen.

Kommentarer til denne saken