Gjøviks håndballjenter ledet ved halvtid - men tapte til slutt for Vålerenga

Mari Stensrud seriedebuterte for Gjøvik HK med å score sju mål mot Vålerenga.

Mari Stensrud seriedebuterte for Gjøvik HK med å score sju mål mot Vålerenga. Foto:

En svak andre omgang ødela det som ei stund så ut til å bli sesongens tredje seier på fire forsøk for Gjøvik HKs 2. divisjonsjenter.

DEL

Etter en jevn første omgang, hvor lagene byttet om på å være foran i målstatistikken, var det gjestene fra Gjøvik som hadde en knepen ledelse halvveis.

Seriedebutant Mari Stensrud, som nylig fylte 16 år, viste vei for gjestene. Hun scoret fire mål før pause og viste at hun vil spille en sentral rolle for Gjøvik HK denne sesongen.

Etter sidebytte tok Vålerenga over initiativet i kampen. Oslo-laget opparbeidet seg etter hvert en firemålsledelse, og selv om Gjøvik forsøkte å innhente ledelsen mot slutten, endte det til slutt med hjemmeseier.

– Vi var ikke påskrudd nok, spesielt ikke i starten av andre omgang, sa assistenttrener Kai Vidar Lundstad etter tapet i Oslo.

Han mente at jentene må bli tøffere i duellene – og ikke overlate ansvaret til andre. Søndag var det unge Mari Stensrud som måtte ta noen av de tyngste takene.

– Vi møtte et rutinert lag og traff på et dommerpar som la lista høyt. Da må vi ta igjen med samme mynt, mente Lundstad, som synes Mari Stensrud gjorde en «grei debut».

– Men også hun mangler litt. Det viktigste var likevel at hun prøvde.

Nå er det lokalderby mot Skreia som er neste oppgave for Gjøvik-jentene. Den kampen spilles i Skreiahallen onsdag 24. oktober.

Fakta

2. divisjon håndball kvinner:

Vålerenga – Gjøvik HK 24–22 (13–14)

Toppscorer Vålerenga: Cecilie Strøm og Hedda Skage Engmark (5)

Gjøvik HKs lag (antall mål i parentes): Silje Brendbakken, Ingvild Gusdal – Julie Engen Heier (4), Malin Lund Heimdahl (3), Lena Marie Aarnes, Mari Torkehagen (1), Jenny Bradahl (2), Hedda Larsstuen (2), Karoline Bågårud (2), Lene Svensson, Ida Cecilie Tømte, Mari Stensrud (7), Anne Qianfen Bjerke, Nora Panengstuen (1)

Dommere: Tom Børge Johansen/Tor Arne Abrahamsen

Utvisninger: Vålerenga 2x2 min. – Gjøvik HK ingen

Tilskuere: 92

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags