Gå til sidens hovedinnhold

Guri får sterk støtte fra OA-lesere: – Flott at du tar jobben der Gjøvik svikter

Artikkelen er over 3 år gammel

Mange av OAs lesere er provosert av at Gjøvik tilgodeses med å få beholde fagskolen mens Hamar og Lillehammer deler fylkesfunksjonene i det nye Innlandet fylke seg imellom.

– Meget bra innlegg i OA i dag. Flott at du Guri Bråthen tar opp saken da politikere i Gjøvik sitter stille uten å reagere på den elendige jobben som er gjort fra Opplands side med fylkesordføreren i spissen, kommenterer Arne Mellerud, tidligere rektor ved Fagskolen Innlandet i Gjøvik.

Den nå pensjonerte gjøvikmannen er en av mange OA-lesere som har kommentert avisas intervju med Østre Toten-ordfører Guri Bråthen, leder av regionrådet i Gjøvikregionen, om resultatet av forhandlingene mellom Oppland og Hedmark fylkeskommuner om fordeling av funksjoner i det nye fellesfylket fra 1. januar 2020.

De to fylkeskommunenes forhandlingsutvalg er enige om at Hamar i det nye Innlandet fylke skal ha 21 fylkeskommunale funksjoner, Lillehammer noen færre og Gjøvik én.

– Altfor dårlig

«Gjøvik får beholde fagskolen. Det er alt. Resten av funksjonene i det nye innlandsfylket sentreres langs E6-aksen, slik det har lett for. Forhandlerne fra Oppland har oppnådd et for dårlig resultat sett med Gjøvikregionens øyne. Dette kommer vi til å følge opp i representantskapsmøte i Oppland Arbeiderparti torsdag og i regionalt møte med Fylkesmannen i Gjøvik fredag, hvor også fylkeskommunen deltar», uttalte Guri Bråthen i intervjuet med OA.

Les også

Gjøvik får beholde fagskolen. Det mener ordføreren i Østre Toten er et altfor dårlig resultat

 

Sterke reaksjoner

Intervjuet har resultert i mange kommentarer fra OAs lesere, som alle gir støtte til Guri Bråthen får å sette tydelig ord på Gjøvikregionens misnøye.

– De fylkes- og stortingspolitikere fra Oppland som har ansvaret for denne situasjonen bør aldri mer få våre stemmer, mener Tore Andersen, kommunestyrerepresentant i Østre Toten og mangeårig tillitsvalgt i den fylkeskommunale undervisningssektoren i Oppland.

 

– Er ikke overraskende dette. Politikerne på Hedmarken kan dette med forhandlinger, det har vi sett mange ganger før, kommenterer Bård Øystein Solbakken fra Vestre Toten.

– Som et minimum bør kultur, idrett og fylkesbiblioteket ligge i Gjøvik! Helst også innovasjon og næring! Det er på høy tid at Gjøvik-regionen både viser seg fram bedre, men også representeres bedre! Det er nå Innlandet fylke skal organiseres, og «godene» fordeles. Det er NÅ det gjelder! kommenterer Jan Pettersen.

– Gå en ny runde

– Fint at den nye lederen i regionrådet står fram imot Sanners diktatur. Ap har alt å tjene på å gå en ny runde før de godtar at Oppland blir lagt ned, kommenterer Karstein Nygård.

– En skikkelig utbygging for vei og tog er det første som må skje. Da vil regionen få se hva den kan brukes til. Hvis ikke politikerne forstår dette, vil vi forsette å tape terreng. Her må noe skje, jo før jo bedre, skriver Steffen Fossum, tidligere kommunestyrerepresentant for Frp i Østre Toten.

 

– Hadde vi følt oss bedre hvis Gjøvik hadde blitt en del av Viken i stedet for Innlandet? Bedre å være utkant i Viken enn å se de nærmeste nabobyene våre i Innlandet ta alt? undrer Tore Nevland fra Gjøvik.

– Helt håpløst

– Det er helt håpløst at Gjøvik bare får beholde fagskolen! Nei, forhandlingsresultatet er meget dårlig og må ikke aksepteres i det hele tatt. Guri Bråten må kjempe en ny kamp for at Oppland og Gjøvik får mer enn hva som nå er avgjort. Opplands folkevalgte må kjempe bedre, og fylkesordføreren i Oppland må ta politisk ansvar for at Oppland med Gjøvik og Lillehammer skal få mer, kommenterer Ola Ødegaard fra Dokka, pensjonert generalsekretær i stiftelsen «Rettferd for Taperne».

Kommentarer til denne saken