Gå til sidens hovedinnhold

Hva skjer? Jo, en felles kalender for arrangementer i Gjøvikregionen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi ønsker å vise mangfoldet i hele regionen.

Dette sier kommunikasjonssjef i Gjøvik kommune Annika Birkelund som er en av initiativtakerne til en felles database for arrangementer i hele Gjøvikregionen.

Turistkontoret for Gjøvikregionen, Hadeland og Ringerike står bak basen for ulike konserter, utstillinger og andre arrangementer.

-Basen samler informasjon fra ulike kanaler blant annet Amedia-avisene OA og Hadeland, samt ulike kanaler for billettsalg, sier Skurdal.

– Det har vært forvirrende for brukere med flere ulike kanaler. Derfor har vi laget en «Hva Skjer» kalender der arrangementene enkelt kan registreres. Dette gjøres på et skjema som registreres automatisk i basen. Det har vært et ønske fra innbyggerne å finne ut hva som skjer i ditt nærområde og vi ønsker mer blest om arrangementer. Bare i juli var det 325 arrangementer i regionen, sier turistsjef Arne Jørgen Skurdal.

Gjøvik kommune har tatt i bruk «Hva skjer» på sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne ut hva som skjer i dag og i de nærmeste dagene. Databasen er søkbar.

– Fordelen er at arrangørene har ett sted og forholde seg til. Her kan de også selv registrere hvis arrangementet blir avlyst, sier Birkelund.

Dette er service til innbyggerne.

– Gjøvik, Østre Toten og Søndre Land kommune har tatt dette i bruk. Målet er at alle kommunene i hele regionen skal benytte databasen til sine hjemmesiden, sier Skurdal.

Turistkontoret kan bistå med hjelp til registrering og de har også et redaktøransvar.

Vi nekter ingen – med unntak av politiske og religiøse møter, sier Skurdal.

Kommentarer til denne saken