Gjøvikbanen åpnet igjen etter togstansen mandag kveld

EVAKUERES: Klokka 18 blir passasjerene på toget evakuert. Politi og brannvesen er til stede.

EVAKUERES: Klokka 18 blir passasjerene på toget evakuert. Politi og brannvesen er til stede. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med bistand fra politi og brannvesen ble passasjerene evakuert fra toget som fikk stans på Gjøvikbanen. Mandag kveld var fortsatt banen stengt mellom Grefsen og Oslo S.

DEL

(Hadeland) SISTE: Tirsdag morgen opplyser pressevakta i NSB at togene er i rute, etter at strekningen mellom Grefsen og Oslo S ble åpnet igjen ved halv to-tida natt til tirsdag.

Tog som gikk fra Oslo S retning Gjøvik klokka 16.12 har fått full stans på Hasle i Oslo.

Henning Wien som er på toget forteller at en ledning skal ha falt ned. På vinduet ved hans plass er det svarte merker etter ledningen.

– Vi hørte et smell. Deretter kom det en ledning som falt ned og slo mot ruta. Toget er uten strøm, og vi får ikke lov å gå ut av toget, og venter på mer informasjon, forteller Wien.

Klokka 17.45 opplyser Wien til Hadeland at det er gitt beskjed til passasjerne om at toget vil bli evakuert. Et kvarter etter ble evakueringen gjennomført, og da sto det ifølge passasjer Bjørn Austad Hvelaby busser klare til å frakte passasjerene videre umiddelbart.

Passasjerne hadde da sittet på toget i over halvannen time.

He kan du se video av evakueringen, filmen av Bjørn Austad Hvaleby:

  Ikke trygt å gå ut

  Pressevakt i Bane NOR, Olav Nordli, bekrefter at det er strømbrudd på strekningen mellom Oslo S og Grefsen. Toget som gikk fra Oslo S mot Gjøvik 16.12 står på strekningen og passasjerene må regne med å sitte en stund.

  – Det er ikke trygt å gå ut av toget før vi får sikret ledningen og sørget for at den blir jordet. Det er folk på veg ut, men folk må nok regne med at det tar litt tid, sier Nordli.

  Han vet foreløpig lite om omfanget av skaden på kjøreledningen og kan derfor ikke si noe om hvordan dette vil utvikle seg.

  – Det er imidlertid grunn til å tro at dette vil få konsekvenser også for kommende avganger til og fra Oslo, sier han.

  Strekningen Oslo S – Grefsen er stengt for togtrafikk. På NSBs nettsider går det fram at tog blir innstilt.

  «Passasjerer kan ta T-bane mellom Jernbanetorget og Storo for overgang til Grefsen», skriver NSB på sine nettsider.

  Klokka 20.00 meldte Bane NOR fortsatt om at feilen ikke var rettet, og at strekningen mellom Grefsen og Oslo S fortsatt er stengt for togtrafikk.

  Passasjerene på toget har fått beskjed om at mannskaper som skal jorde ledningen som har falt ned vil være på plass cirka klokka 17.

  – Det er gitt beskjed over høyttaleren om at det kan være lurt å få noen til å hente i barnehagen om du skal rekke det når du kommer hjem, forteller Wien som sitter på det aktuelle toget. Det gjør han fortsatt klokka 17.15.

  – Vi vet foreløpig ikke noe mer, sier han.

  Litt før klokka 18 er det altså gitt beskjed om at passasjerne vil bli evakuert.

  Toget har fått stans fem kilometer fra Oslo S.

  Toget har fått stans fem kilometer fra Oslo S. Foto:

  Artikkeltags