Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvikbanen stengt lørdag og søndag

Artikkelen er over 1 år gammel

I helga blir det buss for tog for reisende med Gjøvikbanen.

(Hadeland): Hele Gjøvikbanen er stengt fra og med lørdag 28. september cirka klokka 00.15 fram til mandag 30. september cirka klokka 05.15. Togene går som vanlig fra og med mandag morgen.

Det skal gjøres en rekke viktige jobber for å opprettholde komfort, driftssikkerhet og punktlighet resten av året.

Omfattende arbeid

Den største enkeltjobben vil foregå ved Tøyen holdeplass, der gamle jernbanebruer over Økernveien skal byttes ut med flunkende nye.

Ved Kjelsås stasjon arbeider Bane NOR med å oppgradere diverse el-installasjoner. I tillegg til nytt teknisk hus og ny nettstasjon med økt strømkapasitet, skal det bygges nye anlegg for sporvekselvarme og plattformbelysning.

I helga skal det blant annet graves for nye kabeltraseer på tvers av stasjonsområdet og gjøres signaltekniske arbeider, skriver Bane NOR på sine hjemmesider.

Hindrer avsporing

Fra Maridalsvannet i sør til et par kilometer nord for Roa gjøres ras-sikringstiltak på i alt fem steder. Tiltakene er viktige for å forhindre steinsprang og ras som kan føre til avsporing.

Ved Grua stasjon fortsetter arbeidet med å skifte ut masser under sporet. Ny og ren pukk gir blant annet bedre drenering, og dermed redusert risiko for frostsprengning og telehiv.

Ved Lurslia rett sør for Nittedal skal den gamle planovergangen erstattes med en ny undergang som vil gi økt sikkerhet for alle myke trafikanter som benytter den populære turvegen.

Fjerning av planovergangen betyr også at togene ikke lenger vil ha behov for å tute når de passerer gjennom området.

Arbeidshelga byr også på skinnebytte og omfattende sporarbeid lenger nord på Gjøvikbanen, blant annet ved Raufoss stasjon, og på delstrekningen mellom Hunndalen og Gjøvik, skriver banenor.no.

Kommentarer til denne saken