Talte for rettferdig fred i Gaza

HOLDT APPELL: Urettferdig, sa biskop Solveig Fiske om situasjonen for palestinerne i Gaza.foto: Hans Olav Granheim

HOLDT APPELL: Urettferdig, sa biskop Solveig Fiske om situasjonen for palestinerne i Gaza.foto: Hans Olav Granheim

Artikkelen er over 2 år gammel

GJØVIK: Situasjonen på det okkuperte Gaza kan beskrives med ett ord: Urettferdig!

DEL

Det var biskop Solveig Fiske karakteristikk av den fastlåste situasjonen på Gazastripen under markeringen i Gjøvik sentrum lørdag, der det var appeller og deretter møte på Samfundet. Der skulle det vært debatt med alle partier representert, men Høyre, Fremskrittpartiet, Kristelig folkeparti og Venstre hadde valgt å trekke seg fra debatten. Det var også planlagt en liten aksjon på Mjøsa, men ifølge arrangørene satte båtforeningen foten ned mot at deres medlemmer skulle låne ut båt til dette formålet.

Så ble det heller ikke noe av at Gatas Parlament skulle opptre i forkant av appellene, men musikerne Jovica Milosevic og Emanuel Manolov stilte opp i stedet. Det gjorde også Palestinas fungerende ambassadør i Norge, Isam Abu Zalaf, som med Mohammad Alkordi som tolk holdt en av appellene.

Solveig Fiske har vært i Palestina og sett hvordan hverdagslivet arter seg for både voksne og barn. La oss bruke de ikke-voldelige midlene vi har for å fremme en rettferdig fred, og la oss stå sammen for at barna i de okkuperte områdene skal få en framtid, sa hun.

— Hvis Israel gir opp sin blokade, får vi slutt på hele striden, mente ordfører Bjørn Iddberg, som også holdt appell. Ett minutts stillhet avrundet markeringen.

Artikkeltags