Odd Christians skolestart-oppgave til døtrene har tatt landet med storm

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

"Har gitt unga en skolestartoppgave og oppfordrer alle foreldre til å gjøre det samme med sine skoleungdommer. Ålreit adferd, inkludering og anti-mobbing starter og slutter med oss voksne. Ønsker ALLE en fin og trygg skolestart. TRYKK PÅ 'DEL' OM DU ER ENIG /OC"

Dette innlegget skrevet av Odd Christian Hagen fra Gjøvik, går som en farsott på Facebook. I skrivende stund er innlegget delt over 7700 ganger. Det har fått over 12.000 likes og over 200 kommentarer.

Ta kontakt med den som er alene

Oppgaven til døtrene er å ta kontakt med en som står utenfor, sende vedkommende en snapchat og spørre om han eller hun vil finne på noe på fritida.

- Over 20.000 har respondert på innlegget. Rent teoretisk har det nådd alle som har skolebarn, sier Hagen og viser til at at vi snitt har 300 venner hver på Facebook.

- Det er helt sinnsykt, og grådig morsomt for en som har jobbet med og drevet med medier og kommunikasjon lenge, men først og fremst er dette en fryktelig viktig sak, sier han.

Hagen er kommunestyrerepresentant i Gjøvik for Rødt og en kjent kulturpersonlighet i vårt distrikt. I tillegg har han jobbet mye med media og medieproduksjoner. Han synes det er spennende å se hvor fort innlegget sprer seg og hvem som deler. Det er alt fra den vanlige mamma og pappa til kommuner, FAU'er og organisasjoner. TV2 har også tatt kontakt med Hagen.

Den viktige foreldrerollen

- Nå har alle fått en enkel oppgave til skolestart, sier Hagen som selv sender sine to døtre til oppstart på Bjørnsveen ungdomsskole i Gjøvik mandag morgen. Alle skoler i Vestoppland har oppstart mandag.

- Jeg har to flotte jenter på Bjørnsveen. De er sosiale. Vi snakker ofte om hvordan de og andre har det på skolen. Vi satt rundt frokostbordet da vi snakket sammen, tok bilder og jeg skrev den lappen. Vi har mange gode skoler i Gjøvik, men det sosiale på skolen er ikke bare skolens ansvar. Det er fint å ha antimobbedag og være en venn- aktiviteter, men alle vi som er voksne har et særansvar. Det starter hjemme og rundt kjøkkenbordet. Alle har kjent på hvordan det er å stå utenfor. Mange gruer seg til mandag. Noen legger seg i kveld og er redde for at nå begynner det igjen, sier Hagen.

Egne erfaringer

Han har vært der selv. Det var da han kom flyttende fra Biri til Gjøvik. Han skulle begynne i 4. klasse på ny skole.

- Det tok tid før jeg fant meg til rette. Det ble noe slåssing. Det var en del år som ikke var morsomme, sier han.

Han håper innlegget gjør at noen får en bedre skolestart eller et bedre skoleår.

- Folk må følge opp. Og som ei skrev til meg, det gjelder også på arbeidsplassen, sier Hagen.

Artikkeltags