Det var ingen søvnige 11-åringer å finne under bli-kjent-delen av Lys Våken-arrangementet på Engehaugen kirke lørdag kveld. Støynivået sto tvert imot i taket. Det var tydelig at barna hadde funnet seg godt til rette allerede.

Overnattet i kirka

De er beskjedne når de kommer, men det går fort over, smiler frivillig voksen fra menigheten, Solfrid Høie.

Med seg hadde hun Sigrun Øybekk.

Lys Våken-overnattingene skjer over hele landet i regi av trosopplæringene, og i Gjøvik er det seks kirker som åpner dørene for små gutter og jenter med soveposer.

– Først og fremst er det for barna, som skal more seg og lære. Overnattinger som denne gjør nok at de får et annet forhold til kirka enn det vi hadde da vi var unge. Men dette er også ledertrening for de litt eldre (15-17), forklarer Høie.

Startet i Gjøvik

Leder for trosopplæringen i Gjøvik Karsten Torp er akkurat i ferd med å hente lasagne til 200 sultne deltakere når OA ringer. Han sier de håper arrangementet, som har 10-årsjubileum i år, er med å danne et godt forhold mellom barna og kirken deres.

 

– Kirka handler om mer enn bare det å ta av seg lue og oppføre seg pent. Man skal være andektig, men man bør vite grunnen. Dersom man er godt kjent med bygget vil dette komme av seg selv.