Lokale gamere hevder seg i dataspill: – Det var utrolig gøy

PÅ KONTRAKT FOR SPETT GAMING: (F.v.) Daniel Håvik, Tor Erling Ruen fra Raufoss, Levi Sørensen fra Gjøvik, Tommy Byholt og Martin Aamyri hevdet seg mot store internasjonale e-sportlag under spillarrangementet DreamHack i helgen.

PÅ KONTRAKT FOR SPETT GAMING: (F.v.) Daniel Håvik, Tor Erling Ruen fra Raufoss, Levi Sørensen fra Gjøvik, Tommy Byholt og Martin Aamyri hevdet seg mot store internasjonale e-sportlag under spillarrangementet DreamHack i helgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Player Unknown's Battleground-laget til Spett Gaming viste i helgen at de er på nivå med de aller største navnene i e-sportsverdenen.

DEL

– Det er guttedrømmen. Vi vil så klart bli aller best, sier Levi Sørensen. Han og resten av laget er på vei hjem fra eventet DreamHack, et enorm LAN i Sverige hvor gamere fra hele verden møter for å ha det gøy og konkurrere i det de er aller best i: Online strategispill.

Å spille dataspill på høyt nivå har langt på vei blitt en ekte sport, med egne turneringer, nyhetssendinger og topplag med store sponsornavn og organisasjoner i ryggen.

Guttene, som er på kontrakt for Spett Gaming, er blant landets beste i spillet Player Unknown's Battlegrounds (PUBG). Det er dette de har konkurrert i nå i helgen – og selv om de ikke vant, har de likevel gjort seg bemerket med sterke plasseringer.

– Det beste laget vårt kom på 4. plass i duo partners, imens de to andre kom på henholdsvis 8. og 12. plass, sier Sørensen.

Enormt

Populariteten til PUBG har eksplodert særlig de siste månedene, og har allerede blitt kjøpt av millioner til tross for at spillet ennå er i «early access» og egentlig ikke er gitt ut. Turneringen som Spett-gutta deltok på er ikke blant de største, men er likevel en arena hvor også store navnene innen e-sport møter opp for å spille. Lagene som deltar, får med andre ord muligheten til å spille mot de aller beste.

– Vi fikk spille mot internasjonale navn, det var utrolig gøy, sier Sørensen.

– Og så får man vist seg fram selv. Da vi kom dit, visste ingen hvem Spett Gaming var. Nå vet alle som deltok det.

Og det er ekstra tilfredsstillende å lage bølger som et av lagene som ikke har store organisasjoner med enorme ressurser i ryggen.

– De største har jo egne lokaler å trene i og nærmest ubegrensede midler. Vi er studenter og folk som jobber deltid. Vi vet ikke helt hvorfor det fungerer, sier Sørensen, som selv er sykepleierstudent fra Gjøvik.

Vil på topp

Nå blir det en rolig periode fram mot jul, imens laget ser an hvordan veien blir videre.

– Det er ganske mange turneringer som arrangeres rundt om i landet, så nå må vi sette oss ned og finne ut hvilke vi skal prioritere.

– Hva er målsettingen deres med tanke på nivå?

– Vi vil bli best, selvfølgelig. Man vil jo helt opp på toppen. Vi er interesserte og dedikerte, og klare til å putte inn innsatsen som trengs.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags