Gamletorvet Sport er årets julebutikk: «Den mest gjennomførte i hele byen»

FIKK PRIS: Britt, Thomas og Hans Vidar Frydenlund jubler over prisen som årets julebutikk i Gjøvik.

FIKK PRIS: Britt, Thomas og Hans Vidar Frydenlund jubler over prisen som årets julebutikk i Gjøvik. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

GJØVIK: «Har det mest inviterende inngangspartiet i hele byen», står det i begrunnelsen.

DEL

Prisen som «årets julebutikk» er blitt delt ut av Gjøvik Salgs- og Reklameforening i mange år. I år gikk prisen til sportsbutikken Gamletorvet Sport i Nedre Torvgate i Gjøvik.

Alle butikkene i Gjøvik sentrum og på kjøpesenteret CC Gjøvik er med i vurderingen av denne prisen. Konkurransen begynte da julebyen ble åpnet 26. november og varte til og med 30. november.

– Inspirasjon

Daglig leder Thomas Frydenlund legger ikke skjul på at han er stolt av utmerkelsen.

– Dette gir oss veldig mye inspirasjon inn i juletida. Hyggelig at vi har klart å skape den fine julestemningen som det står i begrunnelsen. Vi gjør vårt beste for å holde på tradisjonene våre, sier Frydenlund.

Han legger til at måten de utsmykker butikken har hatt den samme grunntanken i mange år.

Fem butikker i Gjøvik sentrum og fem butikker på CC Gjøvik utgjør «finaleheatet» for årets julebutikk. En egen fagjury vurderer deretter finalistene.

Merkevare

Gamletorvet Sport AS har holdt på siden 9. november 1989. Frydenlund sier at forretningens merkevare står godt i en omskiftelig tid for sportsbutikker landet over.

– Utviklingen på utstyr er der absolutt, men kanskje man skal dra på håndbrekket når det gjelder tradisjonene. Vi i distriktene er kanskje mer tro mot tradisjonene enn de aller største aktørene, påpeker Thomas Frydenlund.

– En del av merkevaren vår er at vi er en god gammeldags familiebedrift. Dessuten holder vi til en gammel bygning, legger han til.

JULETE INNGANG: Inngangspartiet til butikken nevnes spesielt i begrunnelsen for årets pris.

JULETE INNGANG: Inngangspartiet til butikken nevnes spesielt i begrunnelsen for årets pris. Foto:

Julehygge på jobb

Thomas Frydenlund forteller at utsmykkingen av butikken naturlig nok er mest for kundene, men også viktig for de ansatte.

– Det er viktig å skape en god julestemning også for dem som skal være mange timer på jobb i desember. Samtidig er det utrolig koselig å pynte litt for byens befolkning, sier Frydenlund.

Begrunnelse

Dette skriver juryen i sin begrunnelse for årets julebutikk:

«En stor fin grangirlander rundt inngangsparti gjør at butikken har det mest inviterende inngangspartiet i hele byen, som synes godt på avstand. Du føler deg velkommen og får en fin julestemning med en gang. Butikken invitere deg rett og slett inn.

Butikkansatte er veldig hyggelige, hilser og spør om du vil ha hjelp. Dette er med på at vi føler oss velkomne som kunder. Butikken utstråler, både inne og ute, en form for gammel julestemning og spiller på lag med navnet sitt ’Gamletorvet Sport’. Det de gjør står til butikkens profil.

Fasade- og vindusdekorasjon er den mest gjennomførte i hele byen. Røde hjerter og hvite juletre i alle vinduer. De har tatt vare på den gamle pynten og du får en smak av jul med en gang du ser butikken. Uteski i snøen hjelper med å løfte stemningen og gir gode signaler».

Tidligere vinnere av årets julebutikk

2000 Kremmerhuset

2001 Gjøvik Gullsmedforretning

2002 Cinderella

2003 A. Hasle AS (Jernia)

2004 Prydkunst AS

2005 Cinderella

2006 Strique & Mique AS

2007 Cinderella

2008 Ta-Dáh

2009 Black Design

2010 Prydkunst AS

2011 Husfliden Gjøvik

2012 Gjøvik Gullsmedforretning

2013 Fotografen Gjøvik

2014 Prydkunst AS

2015 Skostua AS

2016 Hvit Tråd Mann

Artikkeltags