– NTNU-logoen blir viktig for Gjøvik-studentene

Universitetsstudenter: I dag gjøres vedtak i statsråd som gjør at Gjøvik fra nyttår kan kalle seg universitetsby. Studentene i Gjøvik jubler.              F.v. Sindre Valle, Stian Solberg, Mari Nicoline Quax, parlamentsleder Jonathan Sørfonden og Petter Furulund Bergersen. Foto: Brynjar Eidstuen

Universitetsstudenter: I dag gjøres vedtak i statsråd som gjør at Gjøvik fra nyttår kan kalle seg universitetsby. Studentene i Gjøvik jubler. F.v. Sindre Valle, Stian Solberg, Mari Nicoline Quax, parlamentsleder Jonathan Sørfonden og Petter Furulund Bergersen. Foto: Brynjar Eidstuen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– NTNU-logoen kommer til å bli viktig for studentene i Gjøvik, sier leder for Student- parlamentet, Jonathan Sørfonden.

Studentene i Gjøvik har lenge jobbet for å bli en del av Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

NTNU på vitnemål

– At man blir uteksaminert fra NTNU er nok det som vil bety mest for en vanlig student i startfasen. Det vil være NTNU-logo på vitnemålet og det er klart det teller, sier studentlederen ved Høgskolen i Gjøvik.

Selv om Gjøvik har svært høy status som høyskole for deler av fagkretsen, vil NTNU-logoen bety mer som jobbsøker – i alle fall internasjonalt, tror Sørfonden.

Bedre lærerkrefter

Studentene i Gjøvik håper også på bedre kvalitet på lærerkreftene.

– Ikke det at vi har dårlige forelesninger i dag, men vi er tross alt en høyskole. På NTNU har de mer forskningstid og skal være dyktigere, sier studentlederen som håper og tror det blir mer utveksling av forelesere og mer bruk av streamning og nettforelesninger.

Flere valg

– Nå vil det bli lettere for oss å forme sin egen bachelor ved å velge emner fra Trondheim og de andre avdelingene. Vi blir del av et større fagmiljø og det vil bli enklere å få til spesialtilpassende utdanningsretninger.

Som eksempel viser han til det siste faget som ble opprettet på høyskolen; logistikk og ledelse.

– Jeg tror næringslivet i distriktet i større grad enn før kan få spesialbestilt utdanninger, sier lederen.

Som sykepleiestudent håper han Sykehuset Innlandet vil trekke veksler på den muligheten som kommer.

Mer trøkk

Han tror også det blir flere som søker seg til skolen i Gjøvik. Det blir krevende.

Skolen har plassmangel allerede i dag. Derfor haster det å starte byggingen av nybygget på fotballbanen, mener han.

Spesialisering

– Er det ingen farer?

– Noen er redd for at det blir flytting av det vi er gode på til Trondheim. Jeg tror ikke det vil skje. Tvert imot tror jeg på spissing av våre sterke sider som helse, datasikkerhet og mediefagene. Men jeg tror også noen studieretninger kan bli flyttet eller lagt ned. Vi kan ikke ha for mye like tilbud, sier Sørfonden og nevner at økonomi- og ledelsesfagene som et eksempel på fag som bør spisses mer slik det ble gjort med logistikkutdannelsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken