Det har opp gjennom årene vært mange forslag til hva gamle Lokstallen i Gjøvik kan romme.

Med et nytt eierselskap på banen kan det skje noe, men det vil trolig fortsatt ta noe tid. I mellomtiden har leserne gode forslag til hva de kunne tenke seg å se i lokalene, særlig blir mathall nevnt av flere.

Nye eiere

Gjøvik Utvikling AS har i flere år hatt opsjon på eiendommen og for kort tid siden ble Lokstallen sammen med 6,4 dekar tomt solgt.

– Bygningen skal være en del av miljøet i området. I første omgang skal vi strippe bygningen innvendig, før vi etter hvert kommer til å bygge et hus i huset, sier daglig leder i Tema eiendom Reinert Seljeskog.

Tema-sjefen sier det nye eierselskapet ikke kommer til å leie ut lokstallen med det første, på bakgrunn av det som må gjøres innvendig. Men når det eventuelt står klart for utleie er det mange som er interessert i lokalene.

 

Lesernes forslag

Vi spurte hva de har ønske om å fylle lokstallen med, og vi fikk svar. Opptil flere nevnte mathall, men andre forslag kom også i kommentartråden på Facebook.

«En miniutgave av mathallen, med lokale produsenter. Mulighet for å kjøpe frukt og grønt som ikke er pakket i mange lag med plast! Det hadde vært supert », skriver Ann Kristin Samuelsen.

«Savner et todelt sted for bespisning og kafé. Åpningstider både dag og kveld. Stedet har en flott sentral beliggenhet med kort vei til sentrum, buss, jernbane og til Mjøsa og båtlivet», skriver Kristin Walheim Aarestrup.

«Mathall med servering. Bondens marked og lokalt plastfritt utsalg. Byen mangler jo torg!», skriver Heidi Grønnerud.

Flere andre nevner både kafé, mathall og pub, andre har mer spøkefulle forslag, som ikke nødvendigvis trenger og gjengis her.

Alexander Glemmestad Kvale foreslår et nytt museum:

«Togmuseum fra Gjøvikbanen gjennom tidene. Spesielt fra okkupasjonstiden når nazistene var i full gang med å forlenge gjøvikbanen til Lillehammer og koble den innpå Trondheimsbanen. Mye god og glemt historie. Finnes det noen gamle lokomotiver å oppdrive kanskje?»

Har du andre ideer til hva Lokstallen kan romme? Legg dem igjen i kommentarfeltet.