– Det er helt skummelt hvor fort barna «tar» det digitale

BEST I ROSA: 3D-printerne bruker plast for å bygge navneskiltene barna lager. En plastrull koster ca. 100 kroner.

BEST I ROSA: 3D-printerne bruker plast for å bygge navneskiltene barna lager. En plastrull koster ca. 100 kroner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lysende armbånd, elektriske kretser og 3D-printing av navneskilt sto på programmet da Vitensenteret Innlandet arrangerte åpen kveld sammen med forskere fra NTNU.

DEL

Cirka 200 besøkende var innom under Vitensenteret Innlandets «Researcher's Night» fredag, hvor forskere fra NTNU stilte opp for å vise fram fagfeltene design, byggfag og elektronikk, for lærevillige barn.

Barna fikk bruke elektrisk lego til å lage elektriske kretser, teste VR-briller, og prøve briller som gjør deg fargeblind. En av de som er imponert over de små, er Svein Hjelmtveit fra Institutt for vareproduksjon og byggteknikk på NTNU.

Lover godt

– Det er helt skummelt hvor fort de tar det, sier Hjelmtveit, som har overansvaret for NTNUs «Addlab» hvor de driver med 3D-modellering. På Vitensenteret lærer de bort grunnleggende teknikker innen 3D-printing ved at barna får skreddersy og produsere egne navneskilt eller små figurer.

EKSPERTER: Kristoffer Almaas (t.v.) og Svein Hjelmtveit ved Institutt for vareproduksjon og byggteknikk på NTNU er imponert over hvor fort de unge tar ting til seg.

EKSPERTER: Kristoffer Almaas (t.v.) og Svein Hjelmtveit ved Institutt for vareproduksjon og byggteknikk på NTNU er imponert over hvor fort de unge tar ting til seg.

– Barn har en utrolig digital forståelse. De bruker en forenklet progamvare tilpasset barn, men teknikkene og det grunnleggende er akkurat det samme som voksne studenter på NTNU bruker, så det at de tar ting så raskt lover godt for fremtidens universiteter, sier Hjelmtveit.

FJONG: Lille Julia har fått laget et armbånd i filt som lyser opp ved hjelp av en enkel strømførende kobling og en liten lysdiode.

FJONG: Lille Julia har fått laget et armbånd i filt som lyser opp ved hjelp av en enkel strømførende kobling og en liten lysdiode. Foto:

Artikkeltags