Byfest for alle

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Byfesten er i gang i Gjøvik sentrum, og både små og store trakk til byens kulturattraksjoner, aktiviteter for dagen og serveringssteder i dag.

Ordfører Bjørn Iddberg åpnet festen på Falkhjørnet med å vise til at året i år et historisk for Gjøvik.

- Vi er blitt universitetsby. Det er vi svært glad og stolte over, sa han.

Og det er nettopp derfor festen foregår. Ved årsskiftet fusjonerte NTNU i Trondheim med høgskolene i Gjøvik og Ålesund. Sammen er de landets største med 39.000 studenter, hvorav 3500 av dem er i Gjøvik. Studentene er selv med på å prege bybildet i dag, da mange av dem var ute på rebusløp. I kveld har de felles vorspiel, før de går ned til sentrum for å få med seg gratiskonsertene i Jernbaneparken

I gågata var det ulike stands og aktiviteter. Gata var til dels ganske så full av folk, men da det kom noen regnbyger i 14.30-tida, ble det straks bedre plass. En god del deltok også på "Turist i egen by" hvor man kunne gå innom flere kulturareaner eller bedrifter.

Utover kvelden og ettermiddagen blir det som nevnt flere gratiskonserter. Først ut er operaen "Elskovsdrikken", før Humming People tar over. Deretter kommer Klovner i Kamp, Atle Pettersen med band og til slutt nachspiel på Pi med DJ Gersa.

Oppland Arbeiderblad kommer tilbake med fyldig dekning fra arrangementet.

Artikkeltags