Gå til sidens hovedinnhold

NTNU trenger HiG

Artikkelen er over 6 år gammel

NTNU har en ambisjon om å spille en rolle utover Norges grenser. Derfor vil de ha med Høgskolen i Gjøvik på laget.

Styret ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet vedtok onsdag at de ønsker en fusjon med høgskolene i Gjøvik, Ålesund og Sør-Trøndelag. Dersom regjeringen sier ja og fusjonen går etter planen, vil universitetet kunne ha så mange som 36.000 studenter.

– Mye å tilby

Styreleder Svein Richard Brandtzæg sier til Oppland Arbeiderblad dagen etter styrevedtaket at NTNU har høye ambisjoner, og at de ønsker å ta samfunnsansvar og å spille en global rolle.

Brandtzæg sier Norge står overfor store utfordringer, og at landet er for avhengig av ikke fornybare energikilder. Han mener det må til et grønt industriskifte, som vil kreve kompetanse og ny teknologi, og at fusjonen med blant andre Høgskolen i Gjøvik vil sikre NTNU gode kontakter inn mot industri og næringsliv.

– Høgskolen i Gjøvik har mye å tilby. De har et godt renomme, godt og sterkt fagmiljø og dyktige medarbeidere. De tilbyr attraktive studier for dyktige studenter. NTNU ser at Gjøvik har et sterkt fagmiljø på data og datasikkerhet, sier Brandtzæg.

Godt nettverk

Han trekker også fram at HiG er dyktige til å samarbeide med industri og næringsliv, og at NTNU vil få glede av dette.

– Industrimiljøet i Gjøvikregionen og da særlig på Raufoss er veldig sterkt og deltar i verdensmesterskap hver dag. De vil få tilgang til Norges beste teknologiske fagmiljø, mens NTNU vil bli eksponert for næringsliv som er med i den globale konkurransen, sier Brandtzæg, som er konsernsjef i Hydro.

Når det gjelder den videre prosessen sier Brandtzæg at den blir lang og komplisert, men at NTNU er opptatt av godt samarbeid med de tre høgskolene. Han forstår at noen kan være skeptiske til en slik fusjon.

– Det vil alltid være noen som er skeptiske, men at det finnes ulike synspunkter er en styrke, sier han.

Brandtzæg har for øvrig uttalt at gårsdagens styrevedtak er en stor milepæl for NTNU. Han sammenlikner dette med de historiske vedtakene om å opprette Norges Tekniske Høyskole (NTH) i 1910 og NTNU i 1996.

Kommentarer til denne saken