Gå til sidens hovedinnhold

Besøkshunden Safira er klar for flere oppdrag

Artikkelen er over 6 år gammel

Gjøvik Røde Kors har i år utvidet sin besøkstjeneste med to hundeekvipasjer. Til høsten utdannes minst to til.

En av hundene som allerede har gjennomført en utvidet opplæring med tanke på besøkstjeneste er Safira. Den mellomstore tispen er en eurasier,- en miks mellom europeisk og asiatisk spisshund.

Kostnadsfritt

– Vi vil gjerne ha flere oppdrag, sier eieren Mette W. Nielsen, som også er leder av Gjøvik Røde Kors Omsorg. Hun viser til at mange eldre setter svært stor pris på å få besøk av de firbeinte kjæledyrene. Det koster ingen ting å få besøk, og interesserte kan bare henvende seg til Røde Kors lokalt, sier hun.

Imponerende arbeid

Gjøvik Røde Kors Omsorg har allerede i overkant av hundre frivillige medarbeidere som driver et imponerende arbeid med mange ulike aktiviteter: Barnehjelpen, besøkstjeneste, gatemegling, internasjonal kvinnegruppe, norsktrening, trim 65+, turgruppe, visitor og vitnestøtte.

Organisasjonen tilbyr stadig kurs for frivillige. Forrige måned var det 11 nye omsorgsfrivillige som deltok på et seks timers grunnkurs. Senere samme måned ble det avholdt et tre timers grunnkurs for 11 nye frivillige besøksvenner. Hensikten med kursene er blant annet å gi frivillige forståelse for Røde Kors sitt arbeid med mennesker i sårbare livssituasjoner.

Kommentarer til denne saken