Plastfri valgkamp?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Torsdag 28. mars kom nyheten om at EU forbyr engangsplast. Forbudet omfatter engangsbestikk, engangstallerkener, sugerør og rørepinner, bomullspinner i plast, ballongpinner i plast, isoporkopper samt plast som brytes ned gjennom oksidasjon, hurtigmatemballasje ifølge nrk.no sitt oppslag. Dette er veldig bra, dette er faktisk på tide.

Vi vet mye om hva som skjer med plastavfall. Ikke alt går til gjenvinning. Ganske mye havner i naturen, i vassdrag og i drikkevannet vårt. Nylig ble det kjent at det er mikroplast i Mjøsa og relativt store konsentrasjoner av mikroplaster i sedimentlaget, spesielt utenfor Gjøvik, Hamar og ved Mjøsbrua. Kilden er trafikken og vårt forbruksmønster.

Mange partier (alle?) har engasjert seg i kampen mot plastprodukter, mikroplastproblemet og opprydding. Det burde derfor være bred oppslutning om at vi nå kjører en valgkamp fri for plast. Ingen plastkopper, ingen sukkertøy pakket inn i plast, ingen ballonger. Det er i hvert fall min og Rødt sin oppfordring.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken