Ropte om hjelp – kun én reagerte

Jonas Hasvoldseter reagerte raskt da den ti år gamle jenta ropte om hjelp.

Jonas Hasvoldseter reagerte raskt da den ti år gamle jenta ropte om hjelp. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Da ei jente kom løpende ut på gata lørdag kveld og ropte «mamma dør», var Jonas Hasvoldseter den eneste som tok henne på alvor. – Det blir helt feil å ikke undersøke nærmere i sånne situasjoner, sier han.

DEL

Hasvoldseter, som jobber på Khalles Corner i Gjøvik, forteller at han akkurat hadde gått av for kvelden da en jente i tiårsalderen kom løpende mot ham på gaten. Klokken hadde akkurat bikket tolv.

– Hun gråt og sa «jeg trenger hjelp, du må ringe ambulanse. Mamma dør,» forteller 20-åringen, som fulgte etter jenta tilbake blokken hun bodde i. Det ble raskt klart at det virkelig var fare på ferde og at kvinnen det var snakk om var i en alvorlig tilstand.

– Der var allerede to stykker fra blokka på plass for å hjelpe. De hadde hørt gjennom vinduet at noen ropte på hjelp. Den ene holdt allerede på å ringe ambulansen. Da den kom, fikk vi barna i et annet rom og prøvde å roe dem ned.

Flere som ikke reagerte

Hasvoldseter merket seg imidlertid at jenta hadde spurt flere om hjelp før hun nådde ham uten å bli tatt på alvor.

– De hadde bare gitt henne beskjed om at «du tuller». Det blir helt feil, sier han.

– Barn blir ofte ikke tatt alvorlig og det kan ha hatt noe å si at det var lørdags kveld på byen, men man bør uansett undersøke hva som egentlig foregår. Det er alltid bedre å sjekke enn å la være.

Hasvoldseter har ikke hørt noe mer etter hendelsen, men sier at han tenker mye på familien og at han håper alt gikk bra med dem.

– Det var bra at den lille jenta var så handlekraftig, avslutter han.

Artikkeltags