Gå til sidens hovedinnhold

De vil lokke til seg dem som synes det er vanskelig å finne på noe på lørdager

Artikkelen er over 3 år gammel

GJØVIK: Fram til påske blir det muligheter til å spille brettspill på biblioteket hver lørdag.

Første spilledag var lørdag. Det var få frammøtte sånn i starten, men initiativtaker Remi Barlund håper at det vil komme en del spillere på lørdagene fram til 24. mars. Popkultavdelingen i bibliotekets andreetasje blir spillested, og der kan både «bussen» og flere andre rom benyttes, om oppslutningen blir bra.

Lite å finne på

Det er litt lite å ta seg til på lørdager, mente Remi og tok kontakt med biblioteket. Der var de positive til ideen, og lørdag var Remi og et par andre spillere på plass for å innvie prosjektet. En rekke forskjellige spill var klare til bruk, kanskje vel 30 til sammen. Noen forholdsvis lette, andre er spill som krever litt mer innsats. Gode gamle Monopol er også representert, dessuten spill som tar utgangspunkt i nettopp dette spillet.

Egne spill

Spillingen vil foregå i hele bibliotekets åpningstid på lørdag, og det er satt en nedre aldersgrense på 15 år for å kunne være med. Dette for å unngå at spillemateriell skal bli skadet eller ødelagt. Noen av spillene er bibliotekets, andre er private. Remi ser for seg at de som er interessert, også kan ta med egne spill. Spillene er i utgangspunktet for to eller flere spillere, og det er selvfølgelig mulig å lære seg nye spill.

Eksploderende katt

Åpningsspillet lørdag ble Eksploderende katt, et spill med kort av forskjellig type som skal trekkes ett og ett. Men da gjelder det selvsagt å unngå å trekke et kattekort. Så måtte det til litt opplæring før spillerne kom i gang for alvor.

Som alt annet på biblioteket skal tilbudet om å delta i brettspill også være gratis. Remi Barlund håper tilbudet skal lokke til seg andre som også synes det er vanskelig å finne på noe på lørdager.

Kommentarer til denne saken