OA vender hatet ryggen: Deler ut plakater og T-skjorter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Oppland Arbeiderblad markerer standpunkt under «Stans islamisering av Norge» sin stand på lørdag.

DEL

– Vi har laget en plakat som vi kommer til å dele ut i Gjøvik sentrum lørdag. På den ene siden står det «Je elsker Gjøvik» og på andre siden «Vend hatet ryggen» med fet skrift, sier ansvarlig redaktør Erik Sønstelie.

– Vi ønsker å slå et slag for det inkluderende Gjøvik-samfunnet. For OA står Gjøvik for fellesskap, åpenhet og respekt.

 En bærebjelke

– Hva med ytringsfriheten. SIAN har vel rett til si sin mening?

– Ytringsfriheten er en bærebjelke i demokratiet. OA står i fremste rekke for å forsvare ytringsfriheten. Derfor forsvarer vi SIANs rett til å si sine meninger lørdag. Men vi er uenige i organisasjonens bilde av det som skjer i Norge. Vi mener det er feil.

– Hovedpoenget vårt er imidlertid å stå opp mot det hatet og den splittelsen som sprer seg på gater og i mediene over hele Europa. Både på nettet og ellers ser vi at konfliktnivået skjerpes. Sier ikke fra, kommer det mer. Vi er glade i byen vår, derfor vil vi slå et slag for fellesskapet og de verdiene som gjøviksamfunnet har stått last og brast om i mange år. Vi tenker at lørdag er en dag for å markere dette på bred front, sier Sønstelie.

T-skjorter

Oppland Arbeiderblad vil henge opp plakatene og dele dem ut i bybildet. Mediehuset har også fått trykket opp T-skjorter med samme budskap: «Je elsker Gjøvik. Vend hatet ryggen». I tillegg forklarer avisen i en leder og en stor kommentar hvorfor avisen mener det er viktig å vise en klar holdning.

Sønstelie peker på at kampanjen handler om én ting til: Å vise de nyankomne Gjøvik-innbyggerne, de som faktisk har flyktet fra krig, terror og undertrykkelse, at de har støtte, at lokalsamfunnet viser solidaritet med dem.

– I Gjøvik er det ikke bare ytringsfrihet. Det er også religionsfrihet. Vi viser hverandre respekt og toleranse. Det slår vi ring om. Gjøvik-samfunnet skal være et fredelig, trygt og godt sted å leve, også for dem som har søkt hit for å få beskyttelse.

Artikkeltags