OAs folkemøte sendes live på TV – uten publikum

Artikkelen er over 2 år gammel

Oppland Arbeiderblad har sammen med politiet blitt enig om at folkemøtet i Gjøvik Arbeidersamfund holdes lukkes for publikum.

DEL

– Vi ønsker ikke å ta sjanser på uforutsette hendelser. TV-debatten sendes live på OAs nettsider i stedet, sier ansvarlig redaktør Erik Sønstelie.

OA arrangerer debatt i Gjøvik Arbeidersamfund i kveld. På agendaen står «Hatretorikk, det polariserte ordskiftet». I panelet er ledende lokalpolitikerne invitert. Også representanter fra SIAN og «Sammen for Gjøvik» er invitert.

Det samme er Bjørn Ihler, en Utøya-overlevde som siden 2011 har arbeidet med radikalisme og ekstremisme. Det var gjort plass til opp mot 100 tilhørere i salen.

– Vi synes ikke det er noen grunn til å gi politiet mer å gjøre. Vi vet de i utgangspunktet måtte hatt fokus på vårt arrangement selv om de ikke hadde kunnet stille med vakthold. Det er det ikke verdt. Nå trenger heller ikke ikke jeg som redaktør å være redd for at det kommer folk som ønsker å skape uro, sier Sønstelie.

Politiets har oppfordret OA og andre om å vise bevissthet rundt helgens politiske arrangement og ikke bidra til noe som kan skape unødig uro. Sist oktober ble det tumulter da SIAN holdt en demonstrasjon på jernbanetorget i Gjøvik.  I den forbindelse trykket OA opp plakater og t-skjorter der det stod «Vend hatet ryggen».

Lørdag er SIAN tilbake for å holde en ny markering i Gjøvik. Samtidig er det tillyst andre arrangementer. På Gjøvik gård har over 60 lag, foreninger og organisasjoner gått sammen om å lage folkefesten «Sammen for Gjøvik». OA holder debatt om det polariserte ordskiftet fredag kveld.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags