Siw gir bort brudekjolen sin gratis - på én betingelse

Siw Volden giftet seg med sin Kenny sist vinter. Nå gir hun bort brudekjolen mot at mottakeren lover å gjøre en god gjerning mot en annen.

Siw Volden giftet seg med sin Kenny sist vinter. Nå gir hun bort brudekjolen mot at mottakeren lover å gjøre en god gjerning mot en annen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

«Til alle mine fb-venner, kan dere hjelpe meg å spre dette til en kommende brud; vi har tenkt at en «pay-it forward» handling er på sin plass: vi gir bort min bryllupskjole til en brud som trenger en liten hjelpende hånd. Det eneste vi forventer av mottager, er at hun finner en ny Pay-it forward handling etter sitt gjennomførte bryllup.»

Begeistring

Facebook-statusen til Siw Volden ble lagt ut i går kveld, og mange er begeistret for tiltaket.

- Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger fra folk som vil dele statusen, og synes det er en fin ting å gjøre. Hittil er det ingen brud som har meldt sin interesse, sier Siw Volden til OA.

Pay it forward-tankegangen har hun tatt med seg fra USA, der hun har studert og tilbragt mye tid. I tillegg er mannen hennes amerikansk, og har vokst opp i en kultur der veldedige handlinger er en mer naturlig del av kulturen.

- Mannen min flyttet hit fra USA nylig, og da hadde vi jo en del ting som ikke kunne bli med på lasset. Da var det naturlig å ta kontakt med den lokale skolen som formidlet møbler og klær til en familie som trengte det. Familien visste jo ikke at det var vi som ga det bort, så det handler ikke om å framstå som verken snill eller prektig. Det er bare en fin ting å gjøre når man har anledning, i stedet for å legge det ut for salg på et bruktside på nettet, sier Volden.

Gjøre noe for noen

Det eneste mottakeren av kjolen forplikter seg til, er å gjøre en ny ting for noen andre som trenger noe. Det behøver ikke være en ting, det kan like gjerne være en tjeneste eller litt ekstra omtanke for noen som trenger det. Og like viktig er det at man ikke gjør det fordi man forventer å få noe tilbake.

Hun er spent på å se hvordan Pay it forward - tankegangen blir tatt mot her i Norge.

- Folk er kanskje litt mer redde for å si ja til slike ting. Vi nordmenn skal jo ikke vise at vi trenger noe. Men jeg tenker heller ikke at kjolen bare skal gis bort til noen som er trengende i økonomisk forstand, like gjerne til noen som ser at det ikke er brudekjolen til 10.000 kroner som skaper de gode minnene fra en fantastisk dag. Noen som velger å tenke litt annerledes, sier Volden.

Kjole med sjel

Det er heller ikke en - for henne - i kroner og øre kostbar kjole hun gir bort. Men, det er en kjole med sjel.

Siw Volden "snublet over" denne kjolen i en bruktbutikk i en knøttliten by i Wisconsin.

Siw Volden "snublet over" denne kjolen i en bruktbutikk i en knøttliten by i Wisconsin. Foto:

- Jeg kjøpte den for 25 dollar i en brukthandel i en bitte liten by i Wisconsin. Og jeg var utrolig begeistret da jeg fant den!

Den ble siden noe sydd om og justert, og satt altså til slutt perfekt på en svært lykkelig brud.

Nå er det noen andres tur. Interesserte kan ta kontakt på Voldens Facebook-profil. Hun understreker at kjolen ikke blir gitt til bruk som utkledning, teater eller lignende, men til en brud.

Fakta om kjolen

  • Merke: Alfred Angelo
  • Str: Ca 40
  • Farge: hvit
  • Omsydd med korsett-rygg og kortet foran.
  • Kjolen henger i Oslo, og kan prøves der
  • - Trenger en rens eller en flink mamma som kan bruke litt Nylonvask på blondene, skriver Siw Volden på Facebook.

Artikkeltags