Unge bøssebærere med viktig oppdrag

BØSSEBÆRERE: Fride Lund Ingvaldsen (f.v.), Jonas Nordeng og Amine Uggen
er blant konfirmantene i Gjøvik som skal være med på bøsseinnsamlingen tirsdag 20. mars.

BØSSEBÆRERE: Fride Lund Ingvaldsen (f.v.), Jonas Nordeng og Amine Uggen er blant konfirmantene i Gjøvik som skal være med på bøsseinnsamlingen tirsdag 20. mars. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mange konfirmanter og frivillige står klare til å banke på dører når Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon går av stabelen tirsdag 20. mars.

DEL

Fasteaksjonen er den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, - etter TV-aksjonen. Aksjonen er lagt i en tid av kirkeåret som heter fastetiden, derav navnet.

Pengene som samles inn på årets fasteaksjon går til Kirkens Nødhjelps arbeid med vann og sanitær i utsatte områder omkring i verden. For lite vann og forurenset vann tar ofte flest liv, derfor er dette en prioritert oppgave.

Viktige verdier

– Å vise omtanke for andre, er viktige verdier for oss som kirke, sier diakon Kristin G. Jarlvang i Gjøvik. Hun oppfordrer folk til å ta godt imot bøssebærerne fra Biri, Snertingdal, Bråstad, Vardal, Hunn, Engehaugen og Gjøvik menigheter tirsdag.

Aksjonspengene som ble samlet inn i fjor har blant annet gått til å gi kongolesiske flyktninger vann og latriner i flyktningleirene i Angola, opplyser generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

Rent vann i leiren

En av dem som har fått hjelp er 14 år gamle Kany som bor i flyktningeleir i Angola mens hun venter på at krigen hjemme i Kongo skal ta slutt. Nå har hun og familien fått tilgang på rent vann bare ett minutt fra teltet der hun bor.

Foruten rent vann, sørger Kirkens Nødhjelp også for toaletter, hygieneartikler og søppeltømming i leiren der Kany bor.

Artikkeltags