Spleiselag på ny tråkkemaskin

Biristrand skitrekk ligger rett ovenfor Biri skole. Slalåmbakken har et av Norges lengste tautrekk.

Biristrand skitrekk ligger rett ovenfor Biri skole. Slalåmbakken har et av Norges lengste tautrekk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke bare Gjøvik sentrum som kan skilte med en fin alpinbakke. Biristrand har en slalåmbakke som er cirka 300 meter lang og har et av Norges lengste tautrekk på om lag 300 meter.

DEL

Skitrekket drives kun på dugnad og det er mange ivrige foreldre i bygda som stiller opp for å kunne holde bakken i gang. Nå har de satt i gang et spleiselag, for å kunne handle inn ny tråkkemaskin.

– Tråkkemaskinen er nødvendig for at vi skal kunne fortsette dette tilbudet i mange år framover, sier Tine Tranberg i en pressemelding til OA. Foreldrene har samlet inn 14.500 kroner allerede. Fotballgruppa i Biri IL, Tess og Gjøvik Senterparti er blant bidragsyterne.

– Vi er veldig glad for all den støtte vi kan få. Hvis flere vil bidra, kan de ta kontakt med driftsleder Henning Flyødegård, sier Tranberg.

Skitrekket er åpent fire dager i uka; tirsdager, torsdager, lørdager og søndager. Det er også en varmebu i bunn av bakken, som tilbyr alt fra pølser og toast til saft og kaffe.

– Det er et ganske unikt miljø i bakken og det varmer oss dugnadssjeler langt inn i hjerterota, avslutter Tine Tranberg, som er stolt av å få være en del av dugnadsgjengen.

Artikkeltags