Gå til sidens hovedinnhold

Akevittfestivalen: Levende gater i lørdagssola

Artikkelen er over 4 år gammel

Solen stråler over Akevittfestivalen lørdag formiddag og lokker folket ut i gatene og inn i smaksteltet.

Etter vind, regn, sure 6 grader med deretter glissen storgate fredag, har lørdagen med sol, 13 grader og flotte høstfarger lokket folket fram i Gjøvik. Storgata yret av liv på formiddagen og brakte mange besøkende både til de mange bodene som tilhører matmarkedet og til smaksteltet hvor allsangen runget under Urbandets show kvelden før.

Fra sin beste side

Det bys åpenbart på litt av hvert når akevittfestivalen virkelig kommer i gang. Det er ikke kun spissede foredrag for spesielt interesserte: inne på området rundt smaksteltet foregår for eksempel både demonstrasjon av smiekunst og tilberedning av helgrillet smågris. I storgata deles det ut smaksprøver på noe av det beste høsten på Innlandet har å tilby, i teltet er det drikkevarene som vises frem – og smakes på.

OA har vært på flere av dagens programposter. Følg med utover dagen for å se glimt fra foredrag med henholdsvis Halvor Heuch og Torkjell Berulfsen, kokkekamp på Jernbanetorget og kåring i ølbryggerkonkurransen.

Vi er også på plass i konsertteltet i kveld – da det er det nemlig duket for konsert med Vazelina Bilopphøggers. Stemningen blir neppe noe roligere der enn i går...

Kommentarer til denne saken