Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik vil ha alle med

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Barns rett til fritid og barrierer for deltakelse står på dagsorden når Gjøvik kommune inviterer til ALLEMED-dugnad tirsdag 5. november.

Barriere for deltakelse

«Skal vi få alle med, må vi finne løsninger i fellesskap», sier prosjektleder for ALLEMED, Kristin Kaldestad Urrang, som skal lede dugnaden i Gjøvik.

Hun løfter fram at de fleste barn i Norge deltar i organisert fritidsaktivitet, samtidig som det ikke er tilfeldig hvem som deltar.

«Det er en økende andel barn som står igjen på sidelinja på grunn av ulike barrierer. Vi vet at blant annet økonomi påvirker deltakelse i organisert fritidsaktivitet. Det er en økning i antallet barn som vokser opp i familier som har en tøff økonomisk hverdag. Det krever at vi tar grep for å sikre at alle får mulighet til å være med i fellesskapet».

Fritidserklæringen

ALLEMED-dugnaden er et av flere grep som Gjøvik kommune gjør for å realisere Fritidserklæringen. Fritidserklæringen er signert av regjeringen, kommunene og en rekke frivillige organisasjoner. Erklæringens mål er at alle barn og unge skal ha mulighet til å delta i minst én organisert fritidsaktivitet, uavhengig av familiens sosiale og økonomiske situasjon.

I dugnaden kommer frivilligheten, førstelinjen i kommunen, ledelse og folkevalgte sammen for en målrettet idédugnad der deltakerne bruker dialogverktøyet ALLEMED. Hensikten er å skape en felles bevissthet og konkrete ideer til hvordan vi sikrer at alle barn får en reell mulighet til å delta, uavhengig av familiens økonomi. Gjennom å knytte bånd på tvers av sektorer håper vi også å få styrke samarbeid og dialogen som er avgjørende for at vi får alle med.

Bli med!

– Det skjer allerede mye flott inkluderingsarbeid her i Gjøvik, og vi har ulik kunnskap og erfaringer. Dette gir oss et godt utgangspunkt når vi nå bryner oss på hvordan vi kan bli enda bedre, sier Solveig Rønningen (Gjøvik Frivilligsentral).
Hun oppfordrer både lag og foreninger, ansatte i kommunen som jobber med barn og unge, og folkevalgte politikere til å komme. Arrangementet finner sted tirsdag 5. november i kommunestyresalen, rådhuset i Gjøvik kommune.
Ta kontakt med Gjøvik Frivilligsentral ved mer informasjonen eller påmelding.

Kommentarer til denne saken