Frisørelevene konkurrerte om brudens hårmanke

Hårfint: Guro H. Evenstuen t.v og Amalie Narum i ferd med å sluttføre den praktiske oppgaven ved Gjøvik Videregående skole..

Hårfint: Guro H. Evenstuen t.v og Amalie Narum i ferd med å sluttføre den praktiske oppgaven ved Gjøvik Videregående skole.. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Fremtidens Brud» var oppgaven ti elever ved frisørfaget kastet seg over. Brudens skjønnhet skulle få poeng.

DEL

Anledningen var uttak til NM for frisørfaget. Finalen går av stabelen på Hamar 12. april. Vinneren går videre til finalen, mens alle de tre beste får premie fra Oppland Fylke.

Eksperimentering og nytenking

– Dette er en kreativ og samtidig individuell oppgave. Frisørene må vise at de takler flette- og tvinne eller veveteknikk samtidig som 20 prosent av håret skal henge løst ned. Det vil si at 80 prosent av håret skal settes opp. Elevene skal levere skisse og arbeidsbeskrivelse før den praktiske delen starter. Under forberedelsen av frisyren skal eleven velge en måte å bearbeide håret på som opprulling, eller bruk av styling jern, sier Anne Marie Strandlie som er lærer VG1 på Gjøvik Videregående skole.

Elevene fikk tre timer på seg til å løse den praktiske delen av oppgaven. Dommere var Louise Phillips Bjørnstadjordet og Marita Dammen Arnesen. Begge tidligere elever ved frisørfaget på Gjøvik.

– Frisyreform er en viktig del av frisørfaget og elevene vil møte dette hver dag i en frisørsalong. Oppgaven er utformet med tanke på framtidig kundebehandling innenfor brudefrisering og gir rom for kreativitet, eksperimentering og nytenking, sier Strandlie.

Etterlyser lærlingsplasser

Frisørfaget har 14 elever i dag. Ni elever går VG1 og fem elever går Vg2. Det er bare jenter som går der i dag:

– Det er behov for flere frisører. Bransjen har bruk for folk og de elevene som går her har gode jobbmuligheter. Takket være godt rekrutteringsarbeid har vi 26 søkere til neste års kull på Vg2. Da må også bransjen følge etter å gi dem lærlingplass, sier Strandlie.

Resultater World skills Norway, Gjøvik Videregående skole.

Nr. 1: Aila V. Kvaal, VG2 Frisør.

Nr. 2: Guro H. Evenstuen, Vg1 Design og håndverk.

Nr. 3: Janicke Jøndal, Vg2 Frisør.

Artikkeltags