Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik vant bunnkampen: – Veldig deilig

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var lenge jevnt i bunnkampen mellom Gjøvik HK og Skreia, men mot slutten dro hjemmelaget ifra. Mye takket være en heltent 20-åring.

Det var vertene Gjøvik som åpnet best i Tranberghallen. De tok tidlig initiativet i kampen, selv om det fra start av var et jevnt lokaloppgjør. For i åpningsminuttene skaffet Gjøvik seg en liten ledelse på to mål, mens Skreia pådro seg to tidlige utvisninger.

Gjestene klarte imidlertid å holde greit unna i utvisningsminuttene og kjempet seg etter hvert tilbake i kampen. Faktisk var det gjestene som på et tidspunkt i første omgang styrte kampen og hadde en ledelse på to mål. Mot slutten av omgangen tok imidlertid Gjøvik tak i kampen igjen og gikk til pause med en ledelse på 12–11.

Malin (20) var best

Starten av andre omgang bølget fram og tilbake. Lagene fulgte hverandre tett lenge og det så ut til at denne gangen kunne tidligere Gjøvik-målvakt Ine Bekkelund bli den store helten. Hun hadde flere feberredninger i Skreia-målet og det var gjestene som var det lille hakket foran. Så satte Gjøvik innpå den skuddvillige og raske backen Malin Lund Heimdahl (20). Plutselig snudde kampen.

Heimdahl som ble kampens toppscorer og var banens beste spiller, banket inn sju scoringer i lokaloppgjøret. Gjøvik begynte å rykke ifra. De sto bra i forsvar og fant mer ut av Skreias sisteskanse. Skreia ble slitne og da ble Heimdahl og resten av Gjøvik-laget for gode.

Til slutt ble det en komfortabel 27-21-seier til Gjøvik, som dermed dro fra Skreia på tabellen og klatret over nedrykksstreken. De er nå oppe på niendeplass og klatret to plasser.

– Nå snur det

– Det var skikkelig deilig å vinne denne kampen. Jeg synes vi brukte litt tid på å komme ordentlig i gang, men vi var tålmodige i spillet vårt og spilte hverandre gode, sier Heimdahl.

Hun fikk mye ros etter kampen og ble kåret til hjemmelagets beste spiller. Det var fullt fortjent, for hun satte fart i Gjøvik-laget da hun først fikk spilletid.

– Jeg tok sjansen da jeg fikk den og satset alt da jeg fikk ballen. Jeg måtte bare prøve, smiler hun.

– Det var veldig deilig å få en seier igjen. Vi har hatt en del motgang, men håper det skal snu nå, legger hun til.

Kommentarer til denne saken