Gjøvik Sp prioriterer, Børde!

Av
DEL

MeningerPetter Børde må gjerne få sette så mange merkelapper på meg og oss i Senterpartiet som han makter. Hvis man mener det er populistisk å mene at vi ikke har råd til alt, så gjerne for oss. Jeg trodde populisme var å gå andre vegen; å love alt.

Senterpartiet i Gjøvik går denne perioden til valg på å ta forebyggende grep med tanke på den veksten vi får blant den eldre garde. Vi ser allerede utfordringer som vi har etter at man fjerner 40 sjukehjemsplasser i kommunen. Det må vi gjøre noe med, før antallet eldre over 80 år skyter fart om tre år og framover. Derfor mener vi det må planlegges et nytt omsorgssenter i Gjøvik by etter at omsorgssentrene på Biri og Snertingdal er bygget. Dette må vi bygge og bemanne. Det er nå vi kan ta de grepene som er nødvendig for å være forberedt.

Dernest hopper Børde elegant bukk over utredningen som viser behovet for en eller to nye ungdomsskoler for Sørbyen/Hunndalen/Vardal. På Biri står den kommunale barnehagen og råtner på rot. Det er i sannhet nok av kommunale kjerneoppgaver å ta tak i!

For kunst- og kulturskolen har vi i Senterpartiet skissert en løsning om at vi finner rom til deres aktiviteter i eide eller leide lokaler i Gjøvik by fram til et kulturhus står ferdig. Er det mulig å tenke flerbruk på noen av de kommunale byggene vi allerede har, eller har noen gårdeiere/eiendomsutviklere noe som kunne blitt brukt? Det er det forslaget vi fremmet i forbindelse med behandlingen av saken. Men ja – kulturhus bør vi ha. Men vi må sette tæring etter næring. Det er det dette handler om, Børde – rett og slett en prioritering av hva som er viktigst. Ingen er i tvil om at utredningen fra kulturadministrasjonen er god, den har vi da også gitt ros. Men vi har liten tro på oss sjøl dersom vi mener at et kulturhus til mellom 600 og en milliard kroner er inngangsbilletten for å kunne få musikksatsingen i Innlandet til Gjøvik. Det tror vi faktisk går i orden uten at en må bygge store konsertsaler.

Børde sier de snakker om tiden før og etter et kulturhus i Hamar. Ja, det kan så være. Men de snakker også om tiden før og etter hevingen i eiendomsskatten, som for Hamars vedkommende nå er på 5,07 promille etter retakseringen i 2013.

Gårdeier Børde spør meg innledningsvis i hva som får meg til å tro at kommuneøkonomien vil være bedre i 2023 eller 2027. Børde vet det godt sjøl. Bedre kommuneøkonomi får vi først den dagen Høyre er ute av Kommunaldepartementet og får inn et Senterparti som er villig til å bruke penger på den lokale velferden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags