Rennet gikk i nederste del av World Cup-løypa etter at de store alpinstjernene var ferdige med utforrennet.

Her var det profesjonell tidtaking med samme opplegg som for World Cup-løperne, rennet ble filmet og vist på storskjerm i målområdet. Kommentatorene var ingen ringere enn Thomas Lerdahl og Marius Arnesen, som vi kjenner fra alpinsendingene på NRK.

Rennleder Lars Elton Myhre var svært godt fornøyd med både deltakelse og arrangementet.

– Tanken bak rennet var at barna skulle få den ekte World Cup-opplevelsen, sier Myhre, som selv har kjørt World Cup-renn i Kvitfjell i sin alpinkarriere.

Til dekket bord

Dette er et ledd i rekrutteringsarbeidet i FIS.

– Da er det jo veldig stas at World Cup-organisasjonen på Kvitfjell spør Gjøvik Skiklubb om å arrangere dette rennet. Her kommer vi jo litt til dekket bord siden organisasjonen selv står både for tidtaking, løype og kommentering. Da blir det jo også ekstra stas for barna, fortsetter Lars Elton Myhre.

Lagleder for Gjøvik Skiklubb, Morten Engen, var svært godt fornøyd med innsatsen til både løpere og foreldre i Gjøvik Skiklubb som bisto under arrangementet.

22 løpere fra Gjøvik

– Det er klart med slike rammer rundt et barneskirenn blir det gøy både for barna og de voksne.

Gjøvik skiklubb stilte med i alt 22 løpere i klassene U8 til U12.

– Det er også gøy at vi får så gode tilbakemeldinger fra de andre klubbene som deltar. Når i tillegg værgudene leverer, må det kunne sies å ha vært en perfekt dag, avslutter Engen.