Gjøvik Senterparti og kulturhus?

Av
DEL

Ordførerkandidat for Gjøvik Senterparti, Torvild Sveen, uttalte seg for noen uker siden. «Gjøvik Senterparti er for bygging av kulturhus, men ikke i kommende 4-årsperiode».

Meninger En uttalelse i kjent Senterparti stil, populistisk og uforpliktende slik lederen, Norges største populist, Trygve Slagsvold Vedum, daglig strør om seg med.

Torvild Sveen har vært med i lokalpolitikken i flere 4-års perioder. Hva er det som kan få ham til å tro at kommuneøkonomien vil være så mye bedre i 2023, 2027? Sveen vet godt hvor vanskelig det er å finne rom for alle ønsker om større driftsbudsjetter for de ulike etater og nye investeringer. Har Gjøvik Senterparti sin egen «glasskule»?

Sveens populistiske utsagn utbasuneres, uten at finansiering, økonomisk samarbeid mellom private, stat og kommune er utredet?

Administrasjonen i Gjøvik kommune har laget en grundig analyse på 59 sider om bygging av kulturhus. Analysen forteller også hva et nytt kulturhus vil bety for utviklingen av hele kommunen og Gjøvik sentrum.

Gjøvik kommune har en sunn økonomi, den har rom for å tørre satse!

Gjøvik trenger en nye lokaler og samlokalisering til Kunst- og kulturskolen, Gjøvik trenger fasiliteter som kan huse et Innlandets Symfoniorkester, et nytt kulturhus vil være nyttig for NTNU. Dersom det bygges på Shelltomta kan Quality Hotell Strand få flere hotellsenger, noe byen trenger og Gjøvik kan tiltrekke seg større kongresser og større arrangement.

Erfaringene fra byer som: Hamar, Notodden, Stjørdal, Sandefjord, er positive og gir gode økonomiske ringvirkninger. På Hamar snakker de i dag om tiden før etter at de fikk et kulturhus i Hamar sentrum. Gjøvik er i en god utvikling for tiden, et godt kulturtilbud vil forsterke denne utviklingen.

Kjære velger: Ta deg tid til å gå inn på nettet til Gjøvik kommune, les analysen og de mange innspill som er kommet fra framtidige brukere av kulturhuset.

Budskapet er klart, investeringer i kultur har store økonomiske positive ringvirkninger.

Petter Børde,

pensjonist og gårdeier

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags