Gå til sidens hovedinnhold

«Sammen i Gjøvik» stifter organisasjon

Artikkelen er over 2 år gammel

Initiativtakerne og arbeidsutvalget bak arrangementet «Sammen i Gjøvik» inviterer til stiftelsesmøte torsdag 11. oktober kl. 19.00, på Kaffka i Gjøvik.

– Vi er kjempefornøyde og takknemlige for den brede oppslutningen vi fikk rundt arrangementet vi holdt i juni. Denne bredden er det svært viktig for oss å ivareta i det kommende arbeidet. Vi håper derfor at de tilsluttede organisasjonene vil støtte oss på veien videre, og at det gode samarbeidet kan fortsette. Det er viktig å kunne samles om enigheter, selv om det også er mye man kan være uenig om. Dette sier initiativtaker Linn Therese Myhrvold.

Lene Myhrvold, en annen av initiativtakerne, forteller at organisasjonens arbeid først og fremst skal foregå i eget lokalmiljø, altså i Gjøvik-regionen. De vil jobbe for å skape møtepunkter og arenaer som legger til rette for økt toleranse, forståelse og kunnskap, for synliggjøring av mangfoldet i samfunnet vårt og for å fremme inkluderende holdninger. Organisasjonens mål er å fremme et trygt og godt lokalmiljø, hvor det synliggjøres at det er plass til alle.

– I tillegg til støtte fra organisasjoner håper vi også på støtte fra enkeltpersoner, og har derfor lagt til rette for enkeltmedlemskap. Dersom flere i samme husstand ønsker å være medlem finnes det også et husstandsmedlemskap, legger Lene til.

For å delta under stiftelsesmøtet må det inngås medlemskap. Under arrangementet i vår deltok mer enn 500 personer. Arbeidsutvalget håper at mange av disse har lyst til å være med i det videre arbeidet.

Kommentarer til denne saken