John Berget" /> John Berget" /> Gå til sidens hovedinnhold

– Vi gir ikke opp Coop

Artikkelen er over 13 år gammel

Fylkesmannen i Oppland varsler nei til Coop NKLs "miniløsning" på Kallerud. Det får Gjøvik Ap til å reise bust.

– Denne saken gir vi oss ikke på. Vi kommer til å kjøre dette i kommunestyret og be om ny behandling. Om nødvendig går vi i mekling med Fylkesmannen nok en gang. En skal heller ikke se bort fra at saken havner i departementet en gang til. Vinner vi ikke fram med våre synspunkter der, må vi endre fylkesdelplan for varehandel, sier Even Solhaug – talsmann for arealsaker i Gjøvik Ap.

Solhaug sier dette etter at Fylkesmannen i Oppland rett før ferien også varslet innsigelse mot Coops miniløsning med 3000 kvadratmeter detaljhandel.

Gjøvik Ap er altså innstilt på å slåss for å gi handelsvirksomheter tilstrekkelig frihet til etablering i Gjøvik. Dagens fylkesdelplan for varehandel oppleves som en bremsekloss for utvikling.

Ja til 3000

Coops reviderte søknad med 6000 kvadratmeter detaljhandel ble anbefalt i Gjøvik kommunestyre. Oppland fylkeskommune satte seg ikke imot, men anbefalte en begrensning på 3000 kvadratmeter. Men Fylkesmannen og senere Miljøverndepartementet satte foten ned og avviste planforslaget.

Ny søknad

Coop NKL endret konseptet sitt og søkte i vinter om å få etablere varehus med en detaljhandel på 3000 kvadratmeter.

Denne planen er ennå ikke politisk ferdigbehandlet i Gjøvik. Men under høringsrunden rett før ferien, varslet Fylkesmannen i Oppland at det ville bli nei til denne størrelsen også. Fylkesmannen mener varehandelplanen ikke gir anledning til mer enn 1500 kvadratmeter detaljhandel på Kallerud.

Mer om saken