Studentene inntar Elton

POPULÆRT: - Pågangen har vært bedre enn forventet, sier Mossi Zaferi, som nå har leid ut 15 rom på den tidligere barnevernsinstitusjonen sin som studenthybler. Arkivfoto

POPULÆRT: - Pågangen har vært bedre enn forventet, sier Mossi Zaferi, som nå har leid ut 15 rom på den tidligere barnevernsinstitusjonen sin som studenthybler. Arkivfoto

Artikkelen er over 8 år gammel

– Kanskje blir hybelutleie en permanent del av virksomheten her, sier Mossi Antonio Zaferi på Toten barnevern- og kompetansesenter.

DEL

Zaferi åpnet den tidligere barnevernsinstitusjonen for studenter gjennom en OA-artikkel 10. august, og har nå interessenter på venteliste.

– Pågangen har vært bedre enn forventet. Jeg startet med utleie i to bygninger i første omgang. I løpet av denne uka vil også en tredje bygning være full, konstaterer han.

Dermed øyner han også større muligheter enn han gjorde da ideen først kom.

– Jeg ser det kan være potensial til å fortsette med hybler i framtida, i hvert fall i deler av anlegget. Hvis jeg utvikler det videre som et nisjeprodukt, vil det også være naturlig å delegere praktisk ansvar etter hvert. Dermed vil utleievirksomheten skape en arbeidsplass til, sier han.

Ringer fortsatt

Foreløpig er Zaferi selv både vaktmester og eier.

– Jeg er ikke redd for å brette opp ermene og arbeide selv, sier han med et smil.

Det kreves noe tilrettelegging for at barnehjemsrommene skal fungere som studentrom.

– Denne klargjøringen tar en del tid, derfor tar jeg inn leietakerne i puljer. Det er blant annet låser som må byttes, forklarer Zaferi.

Hver av de tre bygningene har seks til åtte soverom.

– Om lag 15 personer har skrevet leiekontrakt så langt. Noen har reservert rom, og venter på at de skal bli klargjort. Det må sies å være veldig bra, siden skoleåret allerede har startet, synes Zaferi.

– Jeg får fortsatt jevnlig henvendelser. Det er på en måte overraskende, men på den andre sida tør jeg påstå at Elton er landets mest moderne bofellesskap av denne typen, legger han til.

Har flere planer

Alle leietakerne så langt, så nær som én, er studenter på Høgskolen i Gjøvik – åtte kilometer unna. Den siste går et påbyggingsår på Raufoss videregående skole.

Avstanden til Gjøvik ser altså ikke ut til å være noe stort problem.

– Jeg har lagt meg på et relativt fornuftig prisnivå, og beboerne kan flytte rett inn. Kjøkken og bad er fullt utrustet med hvitevarer, de trenger nesten bare ta med seg klær. I tillegg har de tilgang til idrettsanlegget her, som er populært. Det har vel aldri vært hyppigere i bruk enn det har vært de siste par ukene, sier Zaferi.

– Du kaller hybelutleien et nisjeprodukt. Hva slags planer har du for annen virksomhet på Elton?

– Jeg kan gi et mer fullverdig intervju om det om ikke lenge. Jeg er i en prosess med Vestre Toten kommune, så det er litt for tidlig å gå ut med det.

For bare noen måneder siden var anlegget på Elton i full drift som barnevernsinstitusjon. Så oppsto det store uenigheter mellom Toten barnevern- og kompetansesenter (TBK) og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir). Det førte til inntaksstopp av barnevernsbarn.

Artikkeltags