Streiken kan stenge skolene

Rådmann Bjørn Fauchald. Arkivfoto

Rådmann Bjørn Fauchald. Arkivfoto

Artikkelen er over 5 år gammel

– Med opptrappingen det legges opp til fra tirsdag, må vi vurdere om det er mulig å drive skole og barnehage, sier Vestre Toten-rådmann Bjørn Fauchald.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Fagforbundet tok først ut 40 medlemmer i streik i Vestre Toten.

– Det er i hovedsak kontorpersonell, pluss en del vaktmestertjeneste og noen ansatte innen vei og park, oppsummerte rådmannen overfor Oppland Arbeiderblad torsdag formiddag.

Dette mente han hadde veldig små konsekvenser for tjenestetilbudet i kommunen. Utpå ettermiddagen varslet imidlertid Fagforbundet en kraftig opptrapping, med ytterligere 112 medlemmer ut i streik i Vestre Toten kommende tirsdag.

– Krevende nå

Opptrappingen omfatter ansatte innen skole, skolefritidsordning, kultur og fritidsklubber.

– Jeg har innkalt ledergruppa til et møte fredag morgen. Vi må vurdere om det er mulig å fortsette en forsvarlig drift av skolene og barnehagene, sa Bjørn Fauchald torsdag ettermiddag.

Han karakteriserte den nye situasjonen som krevende.

– Når det gjelder barnehagene, blir det vanskelig å holde dem åpne fra tirsdag. Det kan jeg si allerede nå, sa han.

Nye kommuner

Etter opptrappingen har Fagforbundet totalt 719 medlemmer i offentlig sektor Oppland ute i streik: 152 i Vestre Toten, 90 på Jevnaker, 236 på Lillehammer og 241 i fylkeskommunen.

På landsbasis har Fagforbundet meldt plassfratredelse for totalt 24.228 medlemmer fra tirsdag morgen. To nye kommuner vil bli omfattet av opptrappingen; Askøy og Narvik.

Fagforbundet understreker at opptrappingen ikke liv og helse i fare, og at forbundet tar hensyn til barn med spesielle behov.

Fagforbundet er LOs og Norges største arbeidstakerorganisasjon med drøyt 325.000 medlemmer. I Oppland har de 14.200 medlemmer.

Artikkeltags