Gå til sidens hovedinnhold

Rift i underlivet etter mandeloperasjon

Artikkelen er over 10 år gammel

En fire år gammel jente ble mandeloperert på Sykehuset i Gjøvik og endte opp med en rift i underlivet. Moren reagerer sterkt på maglende informasjon.

Moren til fireåringen, Silje Johansen fra Nes, forteller sin historie til Ringsaker blad.

Hun klager sykehuset på Gjøvik inn for pasientombudet etter den ubehagelige episoden.

Hennes datter ville ikke gå på do etter rutineoperasjonen. Sykehuset sa det var uvanlig, men moren fikk ikke vite om sårene i underlivet før hun reiste hjem.

– Jeg kunne ikke forstå hva som hadde skjedd for hun hadde skikkelig vondt, forteller mor Silje Johansen til Ringsaker blad.

Stikkpille

Jenta ble sendt til Lillehammer sykehus av fastlegen, og fikk til slutt latet vannet. Etter dette kontaktet moren sykehuset på Gjøvik og ble innkalt til et møte.

Hun fikk forklart at de satte en stikkpille i endetarmen i tillegg til narkose før operasjonen.

– I dette tilfellet hadde beina blitt vridd ut for at de skulle se skikkelig og sette pilla rett, forteller Silje til Ringsaker blad.

Det er i denne behandlingen at dattera sprakk og fikk rift foran.

Beklager

Johansen er skuffet over mangelen på informasjon før og etter operasjonen og vil melde saken videre til helsetilsynet i Oppland.

- Vi beklager på det sterkeste om denne familien har følt seg ille behandlet, sier divisjonsdirektør Rasmus Vigrestad ved Sykehuset Innandet HF, divisjon Gjøvik til Dagbladet.

Han har blitt informert om at sykehuset har vært i møte med familien, og at saken har blitt ryddig håndtert. Likevel innrømmer han at det er uvanlig at små barn får rift under slike prosedyrer.

- Det har nok ikke skjedd før, sier han til Dagbladet.