Jobber med storstilt byutviklingsprosjekt

Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

I disse dager legges grunnlaget for et storstilt byutviklingsprosjekt som kan revitalisere hele området rundt kornsiloen i Gjøvik og parkeringshuset i Storgata 10.

DEL

Etter at Agri Eiendom nedla driften av kornsiloen på forsommeren, innledet de tre eierne av siloen og parkeringshuset samtaler med tanke på et samarbeid. De tre er Agri eiendom, ledet av Per Jacobsen, Gjøvik Eiendomsselskap, ledet av Geir Skari, og Gjøvik kommune, representert ved Einar Amlie Karlsen. Agri eiendom eier siloen, og Gjøvik Eiendomsselskap har retten til å kjøpe lagerdelen som ligger mellom kornsiloen og kommunens parkeringshus.

Gyllen mulighet

– At driften av kornsiloen legges ned skaper en gyllen mulighet til en helhetlig utvikling av dette området, sier Amlie Karlsen. Han bekrefter at eierne kom sammen for en uke siden for å lage utkast til en samarbeidsavtale. Avtalen vil trolig bli behandlet i kommunen i slutten av oktober.

– Vi ønsker å se på alternativ utnytting av hele området, sier Amlie Karlsen. Hvis prosjektet blir realisert, vil det bli det største sentrumsprosjektet i Gjøvik, fastslår han.

"Aker Brygge"

Allerede i mars i år presenterte det Coop-kontrollerte selskapet Conseptbygg fra Østfold en skisse for hvordan øvre del av Storgata, kornsiloen og Elvegata kan omgjøres til en slags "Aker Brygge". Arkitekten i Conseptbygg påpekte at byen i dag vender ryggen til sin gamle livsnerve, Hunnselva, og at dette bør endres. Skissen visualiserte én måte å gjøre det på.

– Conseptbygg lagde skisser på eget initiativ, og det var ikke på oppdrag fra oss, understreker Amlie Karlsen.

– Dette var et forslag til løsning, men for oss er det altfor tidlig å begynne å tenke på formgivning av prosjektet. Det kan tidligst bli aktuelt neste år. Først må vi bli enige om hva det skal inneholde. Det kan bli en kombinasjon av både kontorer, forretninger, boliger og parkering. Hele området er på seks dekar, omtrent tilsvarende størrelsen på en fotballbane.

– Hvilken "hatt" har du selv i dette samarbeidet?

Selv om jeg er tilsatt som daglig leder i Industribygg, Gjøvik kommunes næringsutviklingsselskap, bærer jeg ikke den hatten nå. Lederstillingen i Industribygg kan tillegges prosjekter på vegne av Gjøvik kommune, og dette er et av dem.

– Hva har skjedd så langt?

– En del formelle ting er kommet på plass, og alle partene er blitt enige om å fortsette samtalene, konkluderer Einar Amlie Karlsen.

Artikkeltags