«Jentene på Toten» hedret

Homofrydprisen gikk til "Jentene på Toten" og deres medspillere på Stensveen Ressurssenter, Marion Arntzen og Harald Sundby.

Homofrydprisen gikk til "Jentene på Toten" og deres medspillere på Stensveen Ressurssenter, Marion Arntzen og Harald Sundby. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Homofrydprisen gikk i år til deltakerne i TV-serien «Jentene på Toten» og deres medspillere Marion Arntzen og Harald Sundby.

DEL

Årets ærespris gikk til en av ildsjelene i norsk homobevegelse, Kari Folvik, som har en lang aktivistkarriere bak seg. Men først og fremst fikk hun prisen for sin rolle som grunnlegger og primus motor for gruppen Lesber i dagslys. Gruppen feirer i år sitt tiårsjubileum.

– LeDa er et folkehelseprosjekt det står respekt av. LeDa er med på å bryte isolasjon, bygge nettverk og styrke hver enkelt som er med til å leve gode og trygge lesbiske liv, heter det i juryens begrunnelse.

Homofrydprisen skal gå til en eller flere personer, bedrifter eller organisasjoner som i løpet av det siste året har utmerket seg på en positiv måte i kampen for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

Juryen var ikke i tvil om at årets homofrydpris skal gå til «Jentene på Toten». De fortjener all den ros de kan få for å ha beriket oss alle denne våren og utvidet horisonten til TV-seere over hele landet, heter det.

– Mer enn noen andre dette året har disse strålende personene gitt oss nye perspektiver på det å leve som transperson. De har gitt oss nye fortellinger om hvordan vi kan leve våre liv, de har vist oss at mangfold er bra - og at mangfold er normen, skriver juryen.

Homofrydprisen og æresprisen er de to mest høythengende hedersprisene i homobevegelsen. Prisene ble delt ut under avslutningen av Skeive dager 2010 i Oslo lørdag ettermiddag. (ANB-NTB)

Artikkeltags